Primăria vrea să spioneze calculatoarele şcolilor din subordine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Zalău va obliga cele 16 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică din oraş să-şi achiziţioneze un soft care va permite reprezentaţilor municipalităţii să verifice în orice moment, dintr-un biroul al primăriei, calculatoarele birourilor de contabilitate ale şcolilor.

Municipalitatea justifică această măsură prin problemele pe care le au unităţile de învăţământ cu raportarea datelor financiare, precizând-se că din cauza corecturilor care au trebuit făcute în urma acestor probleme, primăria nu a putut respecta termenele de depunere a situaţiilor financiare la DGFP.


Cum funcţionează sistemul


Potrivit hotărârii adoptate luni, 28 mai, în unanimitate, de consilierii locali, această soluţie tehnică cerută de municipalitate presupune accesarea prin internet de către o persoană autorizată din primărie a calculatoarelor cu date financiar – contabile din şcoli. „Altfel spus, unităţile şcolare vor lucra pe o platformă informatică unitară în care îşi vor introduce datele financiar – contabile, iar primăria, prin intermediul internetului, va accesa aceste date pentru a vizualiza şi general în timp real informaţiile de care are nevoie”, precizează reprezentanţii municipalităţii.
Aceste pachete de programe vor trebui să fie cumpărate şi instalate de 16 unităţi de învăţământ din Zalău, adică de toate liceele şi şcolile gimnaziale din oraş, mai puţin de către grădiniţe, care vor fi arondate din toamnă celor mai apropiate şcoli gimnaziale. Costul unui astfel de pachet este estimat la aproximativ 2.000 de euro pe pachet (fără TVA), ceea ce, înmulţit cu 16 unităţi, conduce spre un total de 32.000 de euro, sumă la care se adaugă şi TVA. În moneda autohtonă, costul estimat pentru această investiţie şi aprobat luni de consilieri este de 180.000 de lei.



Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite