Primăria te învaţă cum să-ţi reabilitezi blocul cu facilităţi de la stat. Vezi aici detalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zălăuanii sunt obligaţi să repare faţadele degradate ale blocurilor în care locuiesc
Zălăuanii sunt obligaţi să repare faţadele degradate ale blocurilor în care locuiesc

Primăria Municipiului Zalău a elaborat un ghid cadru pentru zălăuanii care vor să-şi izoleze termic blocurile sau să refacă faţadele degradate ale clădirilor în care locuiesc. Ghidul cuprinde etapele de aplicare a prevederilor legale şi de înscriere în programele naţionale, precum şi facilităţile oferite pentru cei care fac aceste lucrări.

Ghidul se adresează asociaţiilor de proprietari şi proprietarilor locuinţelor unifamiliale care vor să reabiliteze termic clădirile în are locuiesc sau vor să reabiliteze din punct de vedere arhitectural faţadele clădirilor în care stau şi care, prin nivelul de degradare, pun în pericol viaţa, integritatea fizică şi sănătatea populaţiei. Aceştia pot beneficia, în condiţiile legii, de finanţare de la bugetul de stat şi local pentru plata acestor lucrări, dar şi de scutiri de impozit şi alte facilităţi.

Tot pentru a veni în sprijinul celor cu astfel de iniţiative, primăria a înfiinţat şi Serviciul Asociaţii de Proprietari, care oferă informaţii şi sprijin logistic pentru constituirea şi înregistrarea asociaţiilor de proprietari.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite