Primăria Zalău "florăreasă" fără saftea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu luna august societatea Citadin  al cărei unic acţionar este Consiliul Local Zalău, a hotărât să vândă flori din serele proprii pentru persoane  fizice. Preţurile practicate de către aceştia sunt mult sub preţul florarilor din Zalău, dar oferta nu este foarte variată.

Societatea comercială SC Citadin SRL  a fost înfiinţată anul trecut când Primăria Zalău a decis că pentru a putea  restructura Direcţia Generală  de Administrare a Domeniului Public fără să facă disponibilizări, să treacă mai multe servicii la nou înfiinţata societate comercială. Anul acesta începând cu luna august din serele Citadinului zălăuanii vor putea cumpăra flori sau aranjamente florale .
În atribuţiile societăţii Citadin SRL intră serviciul de administrare a domeniului public şi privat al municipiului Zalău, şi are ca activităţi  administrarea şi reparaţia  străzilor, întreţinerea spaţiilor verzi, a mobilierului urban, a fântânilor arteziene, a monumentelor şi  gestionarea câinilor fără stăpân. Pentru întreţinerea spaţiilor verzi şi amenajarea peisagistică Sc Citadin sau fostul ADP cum îl ştiu zălăuanii foloseşte flori  şi răsaduri din propriile sere, sere aflate pe teren concesionat de la Primăria Zalău.

Purtătorul de cuvânt al SC Citadin  SRL Paul Maghiu  a declarat că florile sunt produse în serele societăţii şi au fost folosite de către primărie pentru înfrumuseţarea spaţiilor verzi din oraş, iar florile tăiate, adică garoafe, gerbere, trandafiri erau folosite pentru  diferite ocazii. “De exemplu la Zilele Oraşului s-au desemnat 36 de cupluri ce au aniversat nunta de aur. Toate cele 36 de buchete oferite cuplurilor au fost realizate din flori crescute în serele Citadin.” Banii care vor rezulta din vânzarea florilor vor fi folosiţi pentru achiziţionarea seminţelor, răsadurilor şi pentru întreţinerea utilajelor folosite de către societate.

SC Citadin SRL a fost înfiinţată la finalul lunii iulie 2010, aceasta a preluat cei 195 de angajaţi ai Direcţiei Generale de Administrare a Domeniului Public (DGADP) din cadrul Primăriei  Zalău care trebuiau disponibilizaţi.  Acum societatea vrea să îşi rotunjească veniturile şi din florile crescute special pentru realizarea de  aranjamente florale s- a hotărât să vândă şi zălăuanilor pentru diferite ocazii festive. Angajaţii de acolo sunt dispuşi să pregătească buchete la cerere pentru nunţi sau coroane funerare pentru înmormântări. Tot din serele societăţii Citadin zălăuanii îşi vor putea achiziţiona răsaduri de flori pentru înfrumuseţarea grădinilor, teraselor sau balcoanelor. Deşi preţurile nu sunt mari , un leu firul de garoafă sau gerbera şi doi lei trandafirii, până acum societatea nu a vândut nici măcar o floare.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite