Preşedintele UDMR: „La noi candidaţii nu ies din stiloul preşedintelui”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seres Denes va candida pentru un nou mandat de deputat în Colegiul Cehu Silvaniei
Seres Denes va candida pentru un nou mandat de deputat în Colegiul Cehu Silvaniei

Prezent astăzi la Zalău, preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat că organizaţiile judeţene ale uniunii au autonomie maximă în desemnarea candidaţilor pentru alegerile parlamentare şi că liderii de la centru "nu prea intervin" în deciziile din judeţe.

Vizavi de decizia organizaţiei Sălaj de a retrage sprijinul pentru alegerile din 9 decembrie senatorului Kekete Andras, în favoarea lui Vegh Alexandru, Hunor a declarat că are încredere că decizie este una „corectă, bazată pe activitatea colegului (Vegh – n.r.), precizând că şefii de la centru nu intervin, de regulă, în deciziile organizaţiilor judeţene. „La noi, în UDMR, candidaţii nu ies din stiloul preşedintelui”, a punctat el, adăugând că este convins că „viitorul senator, domnul Vegh, va fi un senator bun” şi că „domnul Fekete va activa mai departe în UDMR şi că experienţa sa va fi valorificată”.


Reamintim că pentru colegiul senatorial Şimleu - Cehu Silvaniei, la UDMR au fost depuse două candidaturi, pe de-o parte, cea a actualului senator ales în acest colegiu, Fekete Andras, şi pe de altă parte, ca a fostului prefect de Sălaj, Vegh Alexandru. Consiliul Reprezentanţilor UDMR s-a întrunit miercuri, 26 septembrie, şi a analizat cele două candidaturi,  câştig de cauză având fostul prefect, care va încerca să devină, din decembrie, senator din partea UDMR. Forul UDMR a mai aprobat şi o nouă candidatură a preşedintelui organizaţiei judeţene Seres Denes pentru un mandat de deputat în Colegiul Cehu Silvaniei.


Pentru celelalte trei colegii de la Camera Deputaţilor şi cel de-al doilea de la Senat, UDMR Sălaj nu şi-a desemnat, deocamdată, candidaţii, considerând, probabil, că este bine să se concentreze mai întâi pe colegiile unde sunt şanse mai mari de succes.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite