Premii de mii de lei pentru două olimpice internaţionale şi pentru profesorii care le-au pregătit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două eleve din Sălaj se află pe lista Ministerului Educaţiei pentru a primi recompense pentru premiile obţinute de ele în anul şcolar 2011 - 2012 la olimpiade internaţionale.

Potrivit listei afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei, este vorba despre Ioana Daniela Pavel, clasa a X-a la Colegiul Naţional „Silvania”, care a obţinut în anul şcolar trecut premiul al III-lea la Olimpiada Internaţională de limbă, comunicare şi literatură română, şi despre Bogdan Eszter, clasa a VIII-a la Şcoala „Simion Bărnuţiu” din Zalău, ocupanta locului al II-lea la Olimpiada Internaţională de limbă, literatură şi cultură maghiară „Apaczai Csere Janos”.

Conform unui ordin aprobat de ministrul Ecaterina Andronescu zilele acestea, Ioana Daniela Pavel va primi un premiu în cuantum de 2.860 de lei. De acelaşi premiu va beneficia şi profesoara care s-a ocupat de pregătirea ei pentru concurs, Ioana Tuduce, dar şi şcoala de provenienţă, Colegiul Naţional "Silvania", care va putea folosi banii exclusiv pentru dotări.

Bogdan Eszter va primi, corespunzător premiului II, suma de 3.670 de lei. Tot atât va primi şi profesoara Pataki Ida şi Şcoala "Simion Bărnuţiu", şi în acest caz unitatea putând folosi banii doar pentru dotări.


Cele două olimpice beneficiază şi de burse de merit olimpic internaţional. Conform metodologiei care reglementează acordarea acestor burse, cuantumul acestora este de 700 de lei pe lună (adică echivalentul salariului minim pe economie garantat în plată) în cazul ocupanţilor locului I, 525 de lei (75 la sută din minimul pe economie) pentru ocupanţii locurilor II, respectiv 350 de lei (jumătate din minim) pentru cei de pe locul III.


Bursele de merit olimpic internaţional sunt atribuite elevilor care la olimpiadele internaţionale se situează pe unul dintre primele trei locuri. Se acordă pentru un număr de 12 luni, începând cu luna imediat următoare realizării performanţei respective.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite