Premieră la Zalău: Nuntă în stil roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancuţa Mărieş şi Eric De Sena, doi  tineri pasionaţi de istoria daco-romană şi de promovarea culturii acestor două popoare şi-au unit azi, la Zalău, destinele într-un ceremonial specific acelor vremuri. Îmbrăcaţi  în straie romane, au spus „DA” în faţa ofiţerului de stare civilă.

A VII-a  ediţie a Festivalului Roman de la Zalău a debutat azi cu o nuntă veritabilă în stil roman ai cărei protagonişti sunt Ancuţa Mărieş, medic de profesie şi arheologul american Eric De Sena. Cei doi tineri şi-au unit destinele la prima oră a dimineţii, în faţa ofiţerului de stare civilă îmbrăcaţi în ţinute romane. Căsătoria a fost oficiată de primarul municipiului Zalău, Radu Căpâlnaşiu, care de asemenea  a avut ca ţinută  îmbrăcămintea specifică  romanilor. Naşul şi martorul căsătoriei romane a celor doi tineri a fost un dac. După oficierea stării civile, mirii au defilat  timp de mai bine de o jumătate de oră prin centrul oraşului, cu alaiul format din legiuni roamne, luptători daci, renumita trupă Nifele Daciei condusă de Roxana Dobocan dar şi de cetăţeni din municipiu.

image

Unicat la Zalău

După cum a explicat mireasa, organizarea acestei nunţi a fost un cadou din partea Primăriei Municipiului Zalău, inedita idee aparţinând viceprimarului Daniela Coţa. „Ideea organizării unui astfel de eveniment  inedit a  fost de fapt iniţiativa viceprimarului Daniela Coţa, care ne-a propus şi ne-a susţinut să facem acest lucru. În mod normal, eu şi Eric ne-am propus să facem o ceremonie secretă, însă  până la urmă… am fost miri romani”, mărturişeşte Ancuţa. Cei doi tineri s-au cunoscut în urmă cu un an, la Moigrad – Porolissum,  în cadrul Festivalului Daco-Roman. Ea este de profesie medic iar el un renumit arheolog  şi cercetător american, care a ajuns în Sălaj tocmai datorită pasiunii sale pentru studiu.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite