Premieră: Inspectoratul Şcolar a aprobat înfiinţarea unei clase I la Liceul Ortodox

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După trei ani de încercări eşuate, conducerea Liceului Ortodox "Sfântul Nicolae" Zalău a obţinut aprobarea pentru a înfiinţa, începând cu această toamnă, o secţie de învăţământ primar. Deocamdată, liceul teologic va începe cu o clasă I, aprobată ieri în Consiliul de Adminsitraţie al Inspectoratului Şcolar.

Potrivit directorului liceului, preotul Ionuţ Marcel Pop, în nou înfiiţata clasă s-au înscris deja 19 copii, al 20-lea fiind aşteptat să se decidă. "Toate sunt pregătite pentru venirea copiilor. Avem o clasă nouă pentru ei, cu mobilier nou, recent montat. Am făcut chiar şi o baie nouă special pentru ei", precizează directorul. În privinţa învăţătoarei, Ionuţ Pop a precizat că nu se poate spune cu precizie cine va preda la această clasă, dar a lăsat să se înţeleagă că ar putea fi vorba despe una dintre cele mai bine cotate învăţătoare din oraş, în prezent pensionară, Olivia Maxim.

Directorul a mai precizat că, deşi vor învăţa într-un liceu teologic, copiii nu vor aveao programă diferită de ceilalţi copii de clasa I. "Vor avea exact aceeaşi curriculă pe care o are orice elev de clasa I. Specificul şcolii se va vedea în faptul că vor începe şi vor sfârşi ziua de şcoală cu o rugăciune, că vor marca sărbătorile religioase şi că vor fi îndrumaţi spiritual de duhovnicii instituţiei", explică el.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite