Premieră: Fabrică de 2,7 milioane de euro la Cehu Silvaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Cehu Silvaniei se deschide în perioada urmtoare prima fabrică de nutreţuri combinate din judeţ. Investiţia realizată acolo de mai mulţi crescători de porci se ridică la 2,7 milioane de euro.

Sătui să dea sute de milioane pe lună pe trasnportul furajelor de la fabrici de profil din ţară, proprietarii  fermelor de creştere a porcilor din Cehu Silvaniei s-au decis să-şi deschidă propria fabrică. Fabrica se va numi SC Nutrientul FNC SRL şi va începe să producă în cel mult două săptămâni. Investiţia se ridică la aproximativ 2,7 milioane de euro, din care jumătate reprezintă finanţare europeană prin FEADR, iar restul - contribuţia a şapte fermieri care s-au asociat pentru acest proiect. Potrivit lui Moni Zoltan, unul dintre fermierii asociaţi, este vorba despre trei crescători de porci din Cehu Silvaniei, şi patru din localităţi din judeţul Maramureş - unul din Mireşu Mare, doi din Băseşti şi unul din Corn (comuna Bicaz). Printre cei care s-au asociat pentruc onstrucţia fabricii din Cehu Silvaniei se numără şi fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş, care are o fermă de creştere a porcilor la Băseşti, Maramureş.

 Pe lângă linia de producţie a furajului, cu o capacitate de 6 - 8 tone pe oră ce va putea deservi şi alte ferme din judeţ şi din ţară, fabrica de la Cehu dispune şi de şase silozuri de cereale, de 1.000 de tone fiecare, plus un uscător cu o capacitate de 200 de tone/24 de ore.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite