Prefectul îi caută la bani pe crescătorii de animale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Prefectul judeţului Sălaj, Vegh Alexandru, a cerut  fermierilor prezenţi la Adunarea Generală a Asociaţiei Crescătorilor de Bovine (ACB) Sălaj, o mai mare transparenţă în cheltuirea subvenţiilor pentru suprafaţă, primite de la stat, în scopul întreţinerii şi punerii în valoare a păşunilor.

"Aş dori, dacă se poate, să fie o mai mare transparenţă, din parte asociaţiilor, în privinţa cheltuirii sumelor pe care le atrageţi, sub diferite forme, din partea autorităţilor guvernamentale, şi aici mă refer strict la sumele pe care le primiţi de la APIA, de sprijin pentru suprafaţă. Vreau să vă spun că sunt multe semnale negative în privinţa modului în care sumele sunt cheltuite. Nu mi-aş dori ca peste un an sau peste doi ani să avem surprize neplăcute. Vreau să vă rog să încercaţi să respectaţi legea şi să cheltuiţi sumele respective aşa cum trebuie", a precizat prefectul judeţului Sălaj.

Pe de altă parte, prefectul a adăugat faptul că este foarte importantă şi respectarea drepturilor cetăţenilor privind proprietatea asupra pajiştilor pe care se păşunează.

Nu în ultimul rând, Vegh Alexandru a subliniat că apreciază modul în care noua conducere a asociaţiei a ştiut să gestioneze, în 2010, activitatea şi dificultăţile financiare şi că doreşte ACB Sălaj ca anul 2011 să fie unul mai bun din toate punctele de vedere.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite