Prea multe zile libere pentru elevi. Cercul pedagogic se ţine fără întreruperea cursurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă până acum cercurile pedagogice pe specialităţi s-au organizat, de fiecare dată, cu suspendarea cursurilor, dat fiind faptul că dascălii se întâlneau, pe discipline şcolare, în câteva şcoli stabilite de Inspectoratul Şcolar, semestrul acesta elevii nu mai au zi liberă cu această ocazie.

Inspectorul şcolar general Ioan Abrudan a explicat ieri, într-o conferinţă de presă, că s-a luat această decizie pentru că au fost prea multe vacanţe şi minivacanţe în ultima perioadă, iar ce e prea mult, strică. "A fost săptămâna cu "Şcoala altfel", a venit apoi vacanţa de Paşti, iar apoi a fost minivacanţa de 1 Mai. Chiar nu era cazul să mai avem acum încă o minivacanţă", a declarat el. Şeful Inspectoratului Şcolar a precizat că şcolile au primit intrucţiuni să desfăşoare activităţile specifice cercului pedagogic până în 14 mai, iar până în 17 să transmită inspectoratului activităţile organizate. "Toate activităţile se fac în aşa fel încât să nu fie perturbat programul la clasă. Fiecare şcoală va organiza aceste activităţi pe comisii metodice", a mai precizat el.

Cercurile pedagogice pe specialităţi aferente semestrului al doilea au fost programate iniţial pentru data de 30 aprilie, dorindu-se a fi cuplată ziua liberă pentru elevi cu cea liberă prin lege - 1 Mai. Cum s-a decis ca şi ziua de 30 aprilie să fie, în acest an, liberă prin lege, Inspectoratul Şcolar a decis să amâne desfăşurarea cercurilor pedagogice.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite