Ponta îi clatină scaunul pedelistului sălăjean Bogdan Ilea, şeful Agenţiei Domeniului Statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul ministru Victor Ponta a declarat miercuri, 16 mai, la încheierea şedinţei de guvern, că Agenţia Domeniului Statului are de încasat creanţe de 375 de milioane de lei şi că cei vinovaţi epntru faptul că aceste creanţe nu sunt încasate vor fi traşi la răspundere.

"În acest moment,  Agenţia Domeniului Statului (ADS) are creanţe în valoare totală de 375 de milioane de lei. Sunt creanţe care ar fi trebuit încasate, dar nu au fost, iar cine se face vinovat de acest lucru trebuie tras la răspundere. Cred că avem obligaţia să oprim aceste proceduri de fraudare a banului public", a declarat premierul la briefingul organizat după şedinţa de guvern.
 
Agenţia Domeniului Statului, importantă în special prin faptul că gestionează active şi sume importante ale statului, este condusă în acest moment de pedelistul sălăjean Bogdan Ilea, un apropiat al preşedintelui PDL Sălaj, fostul ministru al Economiei Lucian Bode. De profesie avocat, Ilea a fost numit la conducerea ADS în septembrie 2011, după ce Radu Cristescu, un alt apropiat al lui Bode şi director până atunci al agenţiei, a fost demis din funcţie de ministrul Agriculturii de la acea vreme, Valeriu Tabără, la capătul unui scandal în care Cristescu a fost acuzat că ar fi redus nejustificat, aproape cu jumătate, redevenţa la o firmă deţinută de Dan Voiculescu.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite