Pont de la agenţiile de turism din Zalău: Vacanţele plătite acum, mai ieftine cu până la 30 la sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operatorii din turism speră să recupereze din pierderile de anul trecut şi vin cu reduceri care să-i tenteze pe cât mai mulţi turişti. Cele mai vândute destinaţii până în acest moment sunt litoralul bulgăresc şi Grecia. Cei care îşi cumpără biletele până la sfârşitul lunii plătesc chiar şi cu 35 la sută mai puţin.

După un an 2010 dezastruos pentru turism, în care agenţiile din Zalău au înregistrat o înjumătăţire a încasărilor faţă de 2008, operatorii din domeniu speră că în 2011 sălăjenii îşi vor permite să meargă în vacanţă şi că, astfel, le va fi şi lor mai bine. „Aproximativ 30 – 40 la sută dintre clienţii noştri sunt bugetari, iar reducerea salariilor din sectorul public s-a simţit anul trecut, implicit, şi la noi. Sperăm că anul acesta va fi mai bine“, explică Ioan Lapca, directorul Agenţiei „Porolissum Turism“ din Zalău.

Pentru a-i încuraja pe sălăjeni să meargă în vacanţă în acest an, agenţiile vin cu reduceri de până la 30 la sută din preţul de bază al pachetelor turistice estivale. „Avem hoteluri din Grecia care oferă o reducere chiar şi de 35 la sută, dacă se achită preţul integral al biletului până la sfârşitul lunii februarie. Cu cât trece mai mult timp până la rezervare, cu atât scade procentul de reducere“, spune directorul.

 Reduceri pentru turiştii prevăzători, care aleg să îşi rezerve din timp biletele pentru vacanţă, sunt oferite şi pentru destinaţii de pe litoralul românesc sau pentru staţiunile balneoclimaterice din ţară. La mare, şase nopţi de cazare la un hotel de două stele pot fi cumpărate în această perioadă chiar şi cu 218 lei (pentru un sejur cu intrare în intervalul 20 iunie – 15 iulie). La Sovata, pentru o singură zi de cazare la un hotel de două stele, cu masa inclusă dar fără tratament, trebuie plătit 110 lei pe zi.

Bulgaria, „vedeta“ sezonului estival 2011

Potrivit lui Gabriel Parnas, reprezentantul Agenţiei „Gamma Tour“, cea mai bine vândută destinaţie pentru această vară pare să fie litoralul bulgăresc. „Avem deja zeci de camere rezervate prin early booking, pentru că sunt preţuri foarte, foarte bune. Spre exemplu, la un hotel de cinci stele, cu all inclusive, cu parcare şi şezlonguri incluse, preţul unui bilet în vârf de sezon este de 230 de euro de persoană. În plus, pentru primii doi copii cu vârsta de până la 14 ani în Bulgaria este gratuit“, explică Parnas.

Early Booking sau Last Minute?

Chiar dacă admit că ofertele Last Minute pot fi mai avantajoase ca şi preţ decât cele prin Early Booking, operatorii din turism spun că le recomandă clienţilor ca, dacă vor să se asigure că vor avea o vacanţă reuşită, să îşi rezerve din timp biletele. „Last Minute este un fel de loterie. Este bună pentru cei care nu ştiu foarte exact unde vor să meargă“ - explică aceştia.

 Agenţia „Porolissum Turism“ s-a mutat în incinta Activ Plazza Mall, la parter.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite