Pompierul din Jibou care a salvat un bărbat de la înec, onorat de Ziua Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sergentul major Alin Boieş, care l-a sfârşitul lunii aprilie a salvat viaţa unui bucureştean, care căzuse în Someş în apropiere de Jibou, a primit astăzi diplome onorifice din partea prefectului judeţului Sălaj, Alexandru Vegh, şi a primarului oraşului Jibou, Eugen Bălănean.

image

Evenimentul a avut loc în cadrul unei festivităţi organizate astăzi în sala "Porolissum" a Consiliului Judeţean Sălaj pentru marcarea zilei de 9 mai - Ziua Europei.Organizatori au fost Instituţia prefectului şi Centrul de Cultură Sălaj.

Reamintim că incidentul în care s-a remarcat Alin a avut loc în 30 aprilie când, în timp ce se afla la pescuit pe malul Someşului, în apropiere de Jibou, a văzut cum o barcă pneumatică în care se aflau cei doi bărbaţi s-a răsturnat din cauza unui dig şi a curenţilor puternici şi cum unul dintre ei este luat de ape. Pompierul a sărit imediat în apă şi l-a scos imediat pe bărbat pe mal. Acesta nu mai prezenta semne vitale, însă Alin a reuşit să-l readucă la viaţă, acordându-i primul ajutor. Ulterior, bărbatul a fost predat Serviciului de Ambulanţă. Se pare că cei doi bărbaţi erau din Bucureşti şi se aflau în zonă pentru a efectua măsurători.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite