Pompierii şi jandarmii disponibilizaţi primesc ajutoare băneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ajutoarele  băneşti se acordă la cerere
Ajutoarele băneşti se acordă la cerere

Pompierii, jandarmii şi cadrele militare care în acest an au încetat raporturile de muncă cu Ministerul Administraţiei şi Internelor  urmează  să primească  ajutoare  băneşti cu valori cuprinse între 50 şi 60 la sută din salariul de bază. Ajutorul se stabileşte şi va fi plătit de către unităţile MAI supuse procesului de reorganizare.

Pompierii sălăjeni care  au fost disponibilizaţi în cursul lunii  septembrie, pot beneficia de aceste ajutoare  numai  la cerere.  După  cum a explicat  Lucian Jacodi, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cei în cauză  trebuie să se adreseze Agenţiei Judeţee pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj, după care în baza unei adeverinţe eliberate de reprezentanţii agenţiei trebuie să se prezinte la sediul unităţilor unde au activat.  Sumele  vor fi plătite din bugetul asigurărilor de stat. La nivelul juţului Sălaj, de aceste disponibilizări au fost afectaţi 24 de jandarmi şi 34 de pompieri.
Perioada de acordare a acestui ajutor este  echivalentă cu cea a ajutorului de şomaj: de şase, nouă, respectiv 12 luni stabilită în funcţie de anii de muncă a celor disponibilizaţi. 
Acest ajutor a fost adoptat de OUG 54-2011 pentru stabilirea unor măsuri privind încadrarea în limita alocată cheltuielilor de personal din MAI pentru anul 2011. Conform OUG angajaţii MAI care încetează raporturile de muncă, beneficiază de plata unui ajutor stabilit în raport cu vechimea efectivă în calitate de personal militar- poliţist, calculat în funcţie de salariul bază avut în luna schimbării poziţiei de activitate, după cum urmează: 50 la sută din salariul funcţiei de bază, la o vechime efectivă cuprinsă între 1 şi cinci  ani,  55 la sută din salariul funcţiei de bază la vechimea cuprinsă între  cinci şi 15 ani inclusiv şi 60 la sută din salariul funcţiei de bază la o vechime de peste 15 ani.  

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite