Pompierii sălăjeni chemaţi la intervenţii în Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul a izbucnit de la un coş de fum deteriorat
Incendiul a izbucnit de la un coş de fum deteriorat

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” Sălaj au fost solicitaţi pentru a stinge un incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Băiţa de sub Codru, judeţul Maramureş.

Din cauza unui coş de fum deteriorat, gospodăria maramureşanului a fost ieri,în jurul orei 16,00, cuprinsă de flăcări. Speriat gospodarul a solicitat sprijinul pompierilor iar la faţa locului au ajuns Garda de intervenţie Cehu Silvaniei din cadrul ISU Sălaj. Până la lichidarea în totalitate a incendiului, flăcările au distrus podul de lemn al locuinţei pe o suprafaţă de circa 12 metri pătraţi dar şi materialele lemnoase din structura acoperişului. 

Atenţie!

Ca urmare a numărului mare de incendii cauzate de coşurile de fum, deteriorate sau proiectate necorespunzător faţă de materiale combustibile, peste 20 în acest an,  ISU Sălaj atrage atenţia cetăţenilor să respecte anumite norme de prevenire a incendiiilor la coşurile de fum. Astfel, atunci când vremea permite, proprietarii  imobilelor sunt sfătuiţi să verifice periodic zidăria şi tencuiala coşurilor, pentru a se evita orice crăpătură care ar permite ieşirea în încăperi sau în poduri a fumului sau a scânteilor. De asemenea, este interzisă supraîncălzirea sobelor, iar cenuşa se va evacua periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu, numai după ce se vor stinge resturile de jar.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite