Poluare accidentală pe Valea Zalăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O deversare accidentală din reţeaua de canalizare a oraşului în Valea Zalăului a fost, se pare, sursa mirosului insuportabil ce se simţea în ultima perioadă în zona în care cursul de apă era descoperit. Deversarea nu a făcut decât să "completeze" deversările constante de care se fac vinovaţi sute de proprietari de case din Zalău, care îşi golesc apele uzate direct in vale.

Potrivit directorului Companiei de Apă, Marcel Zaharia, de vină pentru mirosul de fecale ar fi fost, în parte, o defecţiune la reţeaua de canalizare. Defecţiunea a avut loc în zona centrală, la blocul Mercur, unde a existat o infiltraţie din reţeaua de canalizare menajeră, în canalul termic, iar de aici în Valea Zalăului. Defecţiunea a fost descoperită astăzi de muncitorii Companiei de Apă, după trei zile de căutări.


Marcel Zaharia admite că această poluare accidentală a Văii Zalăului se adaugă, constant, şi deversările curente de la sutele de case din amonte care sunt sunt racordate la reţeaua de canalizare. Şeful companiei spune că sarcina obligării acestor proprietari de case la a intra în legalitate prin racordarea la canalizare ori prin construirea unor fose vidanjabile revine Primăriei Zalău şi Gărzii de Mediu.


Chiar dacă nu îşi asumă responsabilitatea pentru aceste deversări, Compania de Apă răspunde pecuniar pentru ele. Mai exact, plăteşte, lunar, pentru depăşirile înregistrate la indicatorii de calitate a apei de pe Valea Zalăului, penalităţi către Sistemul de Gospodărire a Apelor. Potrivit datelor primite de la directorul Dumitru Gorgan, valoarea ultimelor penalităţi plătite de companie în luna iulie a fost de 2.600 de lei.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite