Poliţiştii sălăjeni şi ceilalţi angajaţi din MAI pierd până la 550 de lei din banii de mâncare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Norma de hrană a poliţiştilor, pompierilor, jandarmilor şi a angajaţilor din celelelate instituţii din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor (Prefectură, Oficiul de Cadastru) a fost redusă la 130 de lei.

Angajaţii din Ministerul Adminsitraţiei şi Internelor au aflat astăzi că salariul pe care îl vor primi peste câteva zile va fi mai mic cu până la 550 de lei. Motivul - MAI a decis că, pentru a se încadra în bugetul alocat la începutul anului, să taie din norma de hrană pe care o primeau, până acum, aceşti angajaţi.

Prin urmare, în luna iunie cu toţii vor trebui să se descurce cu o sumă fixă de 130 de lei, ceea ce înseamnă că un poliţist sau un jandarm va trebuie să se mulţumească să mănânce de 4,3 lei pe zi (în condiţiile în care valoarea nominală a unui bon de masă este de 9 lei).

Cel mai mult au de pierdut poliţiştii, pompierii şi jandarmii, care primeau până acum aproximativ 700 de lei pe lună, sumă ce varia uşor în funcţie numărul de zile lucrătoare din acea lună. "Salariul fiecărui poliţist va scădea, în medie, cu 550 de lei: Măsura am înţeles că este valabilă doar o lună sau două, iar banii pierduţi îi vom primi înapoi în trimestrul III", precizează Daniel Lazăr, preşedintele Biroului Teritorial al Sindicatului Naţional al

Poliţiştilor şi Personalului Contractual. El spune că poliţiştii pe care îi reprezintă nu sunt de acord cu măsura şi că, în consecinţă, vor participa la măsurile de protest pregătite de structura centrală a sindicatului.

Angajaţii din Instituţia Prefectului Sălaj şi cei ai Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară vor merge şi ei acasă cu peste 300 de lei mai puţin. De la aproximativ 500 de lei pe lună, cât luau până acum, în luna iunie rămân şi ei cu 130.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite