Poliţiştii acuzaţi de furt de motorină rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inculpaţii vor rămâne în arest până cel puţin la începutul săptămânii viitoare, când se va judeca recursul formulat de avocaţi la Curtea de Apel din Cluj.

Cei nouă bărbaţi din Jibou, acuzaţi de furt de motorină şi „săltaţi” luni dimineaţă de mascaţi, vor rămâne în arest. Tribunalul Sălaj a dispus noaptea trecută măsura arestării preventive pentru 29 de zile, dar avocaţii inculpaţilor au declarat recurs.

„Recursul formulat de noi va fi judecat, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare de Curtea de Apel Cluj. Considerăm că nu există indicii suficiente pentru a-i ţine în arest pe clienţii noştri, iar pe de altă parte nu credem că ei pot reprezenta un pericol social. Eventual,  se putea dispune ca inculpaţii să nu părăsească localitatea sau ţara”, ne-a declarat Robert Balogh, avocatul a cinci din cei nouă jibouani aflaţi în arest.

Cinci dintre cei nouă arestaţi sunt poliţişti la Transporturi Feroviare la Postul din gara Jibou, iar ceilalţi patru angajaţi ai CFR. Din luna februarie a acestui an, procurorii sălăjeni şi Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă („Doi şi-un sfert”) i-au urmărit pe poliţişti şi pe complicii lor, care, conform declaraţiilor procurorului Rodica Pece Vaida, au furat sistematic motorină şi ulei din locomotivele care tranzitau sau opreau în gara Jibou.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite