Poliţişti sălăjeni daţi afară din administraţia judeţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean trebuie să dea afară trei oameni de la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei, care până acum avea 19 angajaţi, pentru a se încadra în normativ. Decizia a fost adoptată vineri dimineaţa, de către consilierii judeţeni. Noua structură aprobată conţine doar 16 posturi. Doi poliţişti şi un informatician vor fi concediaţi.

Preşedintele Consilului Judeţean (CJ) Sălaj, Tiberiu Marc, a declarat, înainte de a supune la vot proiectul de lege, că trebuie daţi afară trei oameni, dintre care doi poliţişti şi un informatician. „Am pornit de la principiul că doi dintre ei sunt cu detaşare care expiră anul viitor. Pentru asta am avut nevoie de avizele necesare“, a spus preşedintele CJ.

Cu toate acestea, Marc a supus votului consilierilor proiectul de hotărâre privind restructurarea DJEP,  în noua formă. Administraţia judeţeană a fost nevoită să se încadreze în numărul de posturi anunţate de Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj, calculat în funcţie de populaţia judeţului.

Sunt angajaţi MAI

Directorul DJEP Sălaj, Letiţia Pop, a declarat că avizul ANFP are caracter obligatoriu, iar cel al DNABDEP este doar consultativ, subliniind că, deocamdată, nu s-a primit o hotărâre definitivă.

Directorul a refuzat să facă publice numele persoanelor care urmează să fie date afară, afirmând doar că este vorba despre două posturi cu studii medii create de Consiliul Judeţean şi ocupate prin detaşare. „ Nu avem alte opţiuni. Hotărârea  de Consiliu Judeţean va fi pusă în practică la cinci zile de la comunicarea oficială către prefect“, a mai afirmat Letiţia Pop.

A aflat în concediu că va fi dat afară

Călin Ţiţaş, unul din poliţiştii a cărui post  a fost redus, spune că a aflat că va fi dat afară în timp ce se afla în concediu şi nu ştie care sunt motivele pentru care a fost propus chiar el. „Cât timp am fost acolo, din 2005, au tot încercat să ne facă funcţionari publici şi n-au reuşit.

Acum, înainte de restructurări, ne-au trecut la funcţionari publici într-o singură zi, fără să ne ceară acordul. Nu ştiu pe ce motive s-au făcut aceste nominalizări“, a explicat agentul.

Situaţia lui Ţiţaş e incertă. Are acasă un copil de cinci ani şi jumătate, iar soţia este bugetară. Ca angajat al MAI, spune că sunt slabe şanse să primească un post în altă parte.

„O să vedem dacă se poate face ceva, ţinând cont că noi suntem detaşaţi până în 1 aprilie 2011, în baza  legii“, a mai spus Ţiţaş, adăugând că a fost informat de şefii săi că, în cel mai bun caz, el şi ceilalţi agenţi aflaţi în situaţia lui vor fi puşi la dispoziţie şase luni, ţinând cont că se dau oameni afară din Poliţie şi din Jandarmerie. 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite