Poftiţi la distracţie! Dans ca la şura, la Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul va avea loc în data de 10 februarie, de la ora 19,00, la Casa Armatei
Evenimentul va avea loc în data de 10 februarie, de la ora 19,00, la Casa Armatei

Zălăuanii care îndrăgesc dansul popular maghiar, în special tinerii, sunt aşteptaţi la o manifestare legată de tradiţia dansului la şură din perioada Fărşangului.

Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, cu sprijinul Asociaţiei „Pro Zilah”, Asociaţiei „Tancoska”  şi Asociaţiei Tineretului Sălăjean (SZ.I.T.) organizează vineri, 10 februarie, începând cu ora 19, 00 la Casa Armatei din Zalău o manifestare legată de tradiţia dansului la şură din perioada Fărşangului. Muzica va fi asigurată de formaţia „Kenderág” din municipiu Zalău, formaţie alcătuită din foşti dansatori ai Ansamblului „Meseşul”, secţia maghiară. La eveniment sunt aşteptaţi să participe toţi iubitorii de folclor şi dans maghiar.

Fărşangul este un obicei vechi aparţinând comunităţilor maghiare, datat de la începutul secolului XVII, împrumutat de la saşi, care se desfăşoară în mai multe localităţi ale ţării. Sărbătoarea este un prilej de a îndepărta spiritele malefice şi întunecate, un mod prin care se sugerează sfârşitul mult aşteptat al iernii.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite