Poetul clujean Ion Mureşan va recita la Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cunoscut poet clujean, din generaţia optzecistă, Ion Mureşan, va susţine astăzi un recital de poezie la Galeriile de Artă Ioan Sima din Zalău, în cadrul Festivalului Artelor Muza Fest.

Poetul s-a născut in 9 ianuarie 1955, la Vultureni, judeţul Cluj. A absolvit Facultatea de Istorie - Filosofie a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj (1981). A făcut parte din gruparea revistei „Echinox”. După absolvire devine membru al cenaclului „Saeculum” din Beclean. Intre anii 1981 şi 1988 a fost profesor de istorie in comuna Strambu. Din 1988, devine redactor la revista „Tribuna” din Cluj. In prezent este publicist comentator la un ziar clujean şi redactor-şef al revistei „Verso” din Cluj.
Volumele de poeme publicate de Ion Mureşan sunt „Cartea de iarnă”, Bucureşti, Ed. Cartea Romanească, 1981; „Poemul care nu poate fi inţeles”, Targu Mureş, Ed. Arhipelag, 1993; „Le mouvement sans coeur de l'image”, traducere în franceză de Dumitru Ţepeneag, Belin, 2001; „Paharul / Glass / Au fond de verre”, traduceri de Virgil Stanciu şi Dumitru Ţepeneag, Baia Mare, Fundaţia Culturală „Archeus” & Scriptorium, 2007; „Zugang verboten / Acces interzis”, Büroarcrasch, Viena, 2008, tradusă in limba germană de Ernest Wichter. Carte de eseu: „Cartea pierdută - o poetică a urmei”, Bistriţa, Ed. Aletheia, 1998. Ion Mureşan este prezent în numeroase antologii, printre care „Poezia romană actuală”, vol. I (antologie de Marin Mincu), Constanţa, Ed. Pontica, 1998 şi „Antologia poeziei generaţiei 80” (antologie de Alexandru Muşina), Braşov, Ed. Aula, 2002.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite