Platoul din faţa Prefecturii devine laborator pentru inventatorii juniori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

400 de copii de la şcoli din Sălaj şi Cluj vor participa la cea de a IV-a ediţie a Festivalului Ştiinţei. Premianţii vor primi trofee şi premii în bani.

“Ajuns la cea de-a patra ediţie, “Festivalul Naţional al Ştiinţei –Zalău 2011” organizat pe Platoul din faţa Prefecturii Sălaj, a devenit o tradiţie pentru oraşul nostru. Anul acesta, avem deja înscrise peste 400 de lucrări, care vor fi evaluate de juriul concursului”, explică Maria Pop, organizatorul festivalului.

Potrivit informaţiilor primite de la Maria Pop, concurenţii vor fi împărţiţi pe trei grupe, în funcţie de ciclul de învăţământ pe care-l urmează – clase primare, gimnaziale şi de liceu. Pentru fiecare grupă va fi ales un câştigător, care, pe lângă trofeu şi diplome, va primi şi un premiu de 100 de lei.“Festivalul are mai multe secţiuni – inventivitate-creativitate, aplicabilitate, postere cu invenţii care au schimbat lumea şi o secţiune specială dedicată “Anului Internaţional al Chimiei”, mai spune Pop.

Concursul va începe sâmbătă dimineaţa, de la ora 10, iar concurenţii care se vor clasa pe primele locuri îşi vor primi premiile în aceeaşi zi, după ora 14.00.

Cum să-ţi uzi gazonul de la sute de kilometrii distanţă

Maria Pop susţine că unele dintre invenţiile prezentate în cadrul ediţiilor anterioare ale festivalului s-au dovedit a fi viabile şi în viaţa de zi cu zi. “Anul trecut, spre exemplu, un elev de la Colegiul Naţional Silvania, din Zalău, a prezentat un dispozitiv foarte util în orice gospodărie. Astfel, elevul a reuşit să programeze  o instalaţie pentru udat gazonul, care pornea şi se oprea printr-un simplu telefon. Practic, poţi pleca în concendiu şi cu două apeluri poţi să uzi gazonul de la sute de kilometri distanţă”, susţine Maria Pop.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite