Planul de tăieri de paturi, depăşit în Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai multe paturi sunt la Spitalul Judeţean
Cele mai multe paturi sunt la Spitalul Judeţean

Ministerul Sănătăţii vrea să reducă, în 2011, cu 6.000 numărul de paturi din spitale, pentru a ajunge la o medie de 6,02 paturi la mia de locuitori. În Sălaj există acum doar 5 paturi la fiecare mie de locuitori.

Spitalele din Sălaj ar putea scăpa anul viitor de o nouă reducere a numărului de paturi, deoarece ele funcţionează deja cu un număr mai mic decât cifra avansată de Ministerul Sănătăţii, prin proiectul Planului naţional de paturi: 6,02 paturi la mia de locuitori, adică aproximativ 1.500, raportat la populaţia Sălajului. Potrivit lui Claudiu Bârsan, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, spitalele din judeţ funcţionează acum cu 1.203 paturi, ceea ce înseamnă 5 paturi la fiecare mie de locuitori.

Cele mai multe paturi sunt la Spitalul Judeţean, unde sunt 753, plus alte 30 la spitalizarea de zi. La Spitalul Orăşenesc din Şimleu Silvaniei sunt 175, la cel din Jibou, 105, la Centrul de Cercetare şi Asistenţă Medicală Şimleu şi la Centrul de boli cronice din Cehu Silvaniei - câte 40, iar la Crasna 50.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite