Plafarul, tot mai căutat de pacienţii zălăuani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magazinele naturiste au răsărit la Zalău ca ciupercile după ploaie, însă medicii nu sunt de acord cu tratamentele „după ureche”. Ele oferă clienţilor suplimente naturale, preparate din plante, fără efecte secundare sau contraindicaţii. Practic, se oferă soluţii pentru tratarea tuturor afecţiunilor, cu sau fără avizul medicului. 

Adriana Petruţ a deschis magazinul de produse naturiste acum trei ani. „Noi am crezut că dacă noi le folosim le folosesc şi ceilalţi, dar la început lumea nu era atât de deschisă la astfel de produse şi credeam că nu va merge. Acum se pare că lumea se orientează mai mult spre suplimentele nutritive. Produsele naturale sunt necesare, începând de la antioxidanţi până la necesarul zilnic de vitamine care nu se mai asimilează din alimentaţie. Ar trebui să fie un mod de viaţă pentru că, din păcate, aici s-a ajuns cu modernismul”, susţine administratorul magazinului naturist Pro Carina din Zalău.

Ea spune că are în magazin leac pentru orice afecţiune. De la ceaiuri, tincturi, capsule din extracte naturale, ceareale integrale, mirodenii, legume şi fructe uscate fără conservanţi până la cosmetice naturale. Spune că, de obicei oamenii vin cu recomandări din partea medicilor de specialitate. „În unele cazuri le recomand şi eu, mai puţin în tratarea bolilor grave unde terapia trebuie făcută sub supravegherea unui medic”, afirmă Adriana.

De preferat, pentru copii

Florica Gruia, de 43 de ani, de profesie asistent medical, a cumpărat Omega 3 pentru tratarea unui tic nervos al băieţelului ei, la recomandarea unui medic specialist neuro-psihiatru. Spune că a cumpărat produsul pentru întărirea imunităţii copilului şi pentru detoxifierea organismului. „În ultima vreme folosesc foarte multe produse naturiste şi am încredere în ele pentru că am avut şi rezultate. În plus, sunt extracte din plante şi nu pot face rău nimănui”, spune asistentul medical.

„Caut o tinctură pentru copil despre care am citit pe internet că e bună pentru afecţiunea de care suferă el. E micuţ şi nu vreau să-i dau medicamente decât în cazuri extreme”, ne-a spus Mariana Simeon, mămica unui băieţel de doi ani.

Dan Medve Colţofeanu, medic de familie şi preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Sălaj, ne-a declarat că nu a recomandat niciodată unui pacient tratamente naturiste şi nu este de acord cu medicina naturistă. ”Eu ştiu că pentru a practica medicina se fac şase ani de facultate şi trei ani de specializare. În facultate nu se studiază medicina naturistă”, s-a limitat să afirme medicul generalist. 




Remedii pentru bolile omului modern

„Cele mai multe persoane caută produse pentru menţinerea sub control a colesterolului, nivelului de trigliceride, tensiunii arteriale, diabetului, pentru stress şi afecţiuni reumatismale, începând de la copii până la vârstnici”, afirmă Adriana Petruţ, administrator de magazin naturist.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite