Piaţa imobiliară din Zalău se repune pe picioare. Află aici care sunt preţurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După doi ani în care tranzacţiile imobiliare au fost aproape inexistente, iar preţurile au scăzut chiar şi cu 50 la sută, piaţa din Zalău începe să dea semne de revenire. Agenţii imobiliari spun că a crescut cererea pentru apartamentele şi casele ieftine, de până la 80.000 de euro.

Reprezentanţii agenţiilor imobiliare din oraş susţin că după doi ani în care tranzacţiile cu apartamente, case şi terenuri au fost aproape inexistente, 2011 a început cu o revenire a pieţei. E-adevărat, spun ei, că se vând, în general, apartamentele şi casele ieftine, care nu depăşesc 80.000 de euro.
De altfel, oferta imobiliară a oraşului abundă de case noi la preţuri de apartament, cuprinse între 50.000 şi 70.000 de euro. „Avem la vânzare şi case de 200.000 de euro, dar astea nu se vând. Eu, cel puţin, n-am vândut niciodată o casă atât de scumpă“, spune Angelica Pop, administratorul agenţiei Angela Imob.

Daniel Pop, reprezentantul agenţiei Building Imobiliare, spune că cel mai bine se vând garsonierele şi apartementele foarte ieftine, situate în zonele periferice ale oraşului. „Am ajuns să avem mai multe cereri decât oferte, ceea ce nu s-a mai întâmplat de mult timp“, spune agentul. Daniel Pop precizează că agenţia sa a înregistrat în luna ianuarie vânzări mai mari decât într-un trimestru întreg al anului trecut.
Şi Daniel Baidoc, agent la Casevil, spune că la Zalău se văd semnele ieşirii din criza imobiliară. „Oamenii au început să ţină de preţuri, ba chiar să ceară mai mult“, susţine el.

Preţuri de la 10.000 la 200.000 de euro


Agenţii imobiliari spun că, în opinia lor, preţurile de pe piaţă s-au stabilizat şi că anul acesta nu vor exista fluctuaţii mari. Potrivit acestora, o garsonieră se vinde în Zalău la preţuri cuprinse între 10.000 şi 15.000 de euro, cu diferenţe în funcţie de zonă şi de confort. Apartamentele cu două camere se vând la 12.000 până la 25.000 de euro, iar cele cu patru camere ajung şi la 42.000 de euro.

Piaţa terenurilor, blocată în continuare

Chiar dacă cea mai mare scădere a preţurilor din ultimii ani s-a înregistrat la terenuri, mai ieftine chiar şi cu 50 – 60 la sută faţă de perioada 2007 – 2008, zălăuanii nu sunt deloc interesaţi să investească în pământ. „Terenuri care se vindeau în trecut cu 10.000 – 15.000 de euro pe ar nu se vând acum nici cu 5.000“, declară Angelica Pop. Ea precizează că preţurile la terenurile intravilane din Zalău s-au stabilizat la 1.500 – 5.000 de euro pentru o sută de metri pătraţi, cu variaţii în funcţie de zonă şi de utilităţile existente.

Cifră:

10.000 de euro costă cea mai ieftină garsonieră din Zalău.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite