Peste 21.000 de sălăjeni vor primi pensii majorate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

21.230 de pensionari din judeţ vor primi pensii mai mari, în medie, cu 85 de lei, prin intrarea în vigoare a noii Legi a pensiilor (nr.263/2010) care, la articolul 169, prevede o majorare a punctajului mediu anual pentru persoanele care au lucrat în grupele I şi II de muncă.

 Numai cei care nu au beneficiat de un calcul avantajos al pensiei

Potrivit directorului adjunct al Casei Judeţene de Pensii Sălaj, Florian But, este vorba despre cei care au lucrat în grupele I şi II de muncă şi au beneficiat la pensionare cel mult de reducerea vârstei de pensionare, nu şi de un calcul avantajos al punctului de pensie. „Minerii, spre exemplu, au beneficiat atât de reducerea vârstei de pensionare, cât şi de un calcul avantajos al punctajului mediu, deci au primit şi o pensie mai mare datorită încadrării în grupa I. Ei nu vor mai primi, acum, această majorare“, explică But.

18.000 primesc majorarea de luna aceasta


Din cei peste 21.000 de pensionari ce vor beneficia de această majorare, doar 18.072 îşi vor vedea banii chiar de luna aceasta. Sunt pensionarii - precizează Florian But - ale căror dosare vor fi procesate automat de Casa Naţională de Pensii şi care vor primi în februarie e atât majorarea aferente lunii în curs, cât şi pe cea aferentă lunii ianuarie. Ceilalţi 3.158 vor primi pensia majorată pe măsură ce dosarul lor va fi procesat de Casa Judeţeană de pensii. „Sunt dosarele care sunt în procedură de recalculare la noi, pentru că au adus diferite adeverinţe pentru sporuri sau alte drepturi. La aceste dosare putem aplica majorarea prevăzută la articolul 169 abia după ce se încheie procedura de recalculare“, precizează directorul. Indiferent de momentul finalizării procesării dosarului, fiecare pensionar aflat în această situaţie va primi majorarea retroactiv, începând cu 1 ianuarie 2011, explică But.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite