Performeră în tenis şi la învăţătură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 18 ani, Andrada Vincze este dublă campionă europeană la tenis de masă. Sportiva are un palmares de invidiat: peste 100 de medalii, sute  de participări la competiţii naţionale şi internaţionale şi medii de peste 9,50 la învăţătură.

A absolvit Liceul Pedagogic din Zalău, specializarea Filologie cu media 9,72, iar Bacalureat a obţinut media 9,58, fiind a cincea în topul absolvenţilor din liceu. Este unul dintre puţinii sportivi de performanţă ai judeţului cu rezultate semnificative atât în activitatea sportivă cât şi la şcoală. Secretul?
13 ani de tenis
„Muncă şi susţinere. Fără susţinere, nu neapărat materială, cât morală, nu poţi să faci nimic. Cineva trebuie să-ţi spună că poţi şi că nu ai voie să renunţi, mai ales în anumite momente”, explică Andrada. Ultimul an de liceu a fost o muncă asiduă. O zi obişnuită din viaţa Andradei, începea la 7,00 dimineaţa cu orele de curs de la şcoală, urmate apoi de o pauză de cel mult două ore, după care antrenament la sală şi din nou lecţii.
Pleacă la Craiova
„Ştiam că trebuie să învăţ pentru a lua bacalaureatul şi, în acelaşi timp, trebuia să mă antrenez pentru tot felul de competiţii. Mă bucur că am trecut cu bine peste acest examen”, mărturiseşte adolescenta, care la 18 ani, se poate lăuda cu o carieră în tenisul de masă de 13ani. Cu toate că în liceu a fost olimpică la limba şi literatura română, această materie i s-a părut cea mai grea dintre toate probele Bacalaureatului. A luat 9,55. „Proba scrisă la română a fost cea mai grea, cu un subiect neaşteptat”, spune Andrada. În schimb protagonista, povesteşte că proba la geografie i s-a părut „floare la ureche”, unde a obţinut cea mai mare notă: 9,70. Datorită rezultatelor bune, a fost admisă la Facultatea de Sport din Craiova. „Aş fi vrut şi la Cluj sau undeva mai aproape de casă, însă numai acolo am găsit această specializare. Îmi doresc să urmez o carieră în sport, având în vedere faptul că de la 6 ani m-am apucat de tenis. „Îmi place mult ceea ce fac”, spune sportiva din Zalău.
Andrada Vincze a câştigat două titluri de campioană la junioare cu echipa: în 2009 la Praga şi anul trecut la Istambul. Acum, a prins un contract în străinătate. Va juca, timp de un an, la un club din Paris şi este sigură că va reuşi să îmbine cu brio tenisul şi studiile.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite