„Pentru noi România nu este un loc în care vii, stai câţiva ani şi pleci”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţia aparţine vicepreşedintelui TenarisSilcotub, Gabriel Podskubka şi reprezintă o promisiune a faptului că afacerile companiei la Zalău sunt pe termen lung. În ciuda crizei economice care durează de ceva vreme şi care se anunţă şi pe mai departe, la Zalău TenarisSilcotub face investiţii şi angajări şi promite să dea de lucru zălăuanilor încă mulţi ani de aici înainte.

Semnalul dat de Nokia, care îşi ia catrafusele şi pleacă din România, nu va fi urmat şi de TenarisSilcotub, cea mai importantă companie industrială multinaţională din Sălaj. Cel puţin asta promite vicepreşedintele Gabriel Podskubka, care spune că planurile planurile companiei la Zalău sunt pe termen lung. „În ciuda crizei economice de la nivel european, în ultimul an noi ne-am crescut atât producţia, cât şi forţa de muncă. În plus, ne-am implicat în multe proiecte sociale pentru comunitate, fie ă a fost vorba despre educaţie, sport sau sănătate, iar asta cred că demontrează că pentru noi România nu este un loc în care vii, stai câţiva ani şi pleci”, declară vicepreşedintele.

De altfel, pe lângă faptul că în ultimul an 150 de zălăuani şi-au găsit un loc de muncă aici, compania anunţă şi investiţii de proporţii pentru perioada următoare. Nu mai puţin de 150 de milioane de dolari sunt programaţi pentru investiţii în următorii ani în cele două fabrici din România (de la Zalău şi Călăraşi), cea mai mare parte urmând să fie investită, potrivit lui Gabriel Podskubka, în oraşul nostru. Suma se adaugă la alte 150 de milioane de dolari investiţi în România din 2004 până azi.

O primă investiţie, evaluată la peste 50 de milioane de dolari, a fost deja demarată. Este vorba despre o nouă linie de producţie, care va fi pusă în funcţiune în primăvara anului viitor. Acolo vor lucra 90 de angajaţi, unii dintre ei selectaţi deja şi trimişi la instruiri. Ei vor produce ţevi energetice, ce vor fi exportate în întreaga lume pentru a sta la baza construirii de centrale electrice pe bază de gaze naturale şi cărbune.


Secretul succesului: oamenii şi produse 100 la sută „made în Romania”


Întrebat care este secretul graţie căruia compania Tenaris nu numai că nu a fost răpusă de criză, ba chiar a prosperat în aceste vremuri grele, Gabriel Podskubka spune că succesul lor se explică, în primul rând, prin faptul că de la materia primă, până la produsul finit, totul se face în România, fără nicio dependenţă de import. „De la fierul vechi, folosit ca materie primă, până la ţeava finisată, totul se face în România”, explică el. Cel de-al doilea atu indicat de Gabriel Podskubka sunt oamenii care lucrează aici: „Avem oameni foarte bine pregătiţi şi motivaţi, pe care îi formăm continuu. Numai anul trecut, spre exemplu, le-am oferit 150.000 de ore de training, din care 40 la sută pentru securitatea în muncă”.

Peste o mie de angajaţi


TenarisSilcotub este cel mai puternic angajator din Sălaj şi, în acelaşi timp, şi unul dintre cei mai darnici cu angajaţii. Aproximativ 1.100 de persoane lucrează aici pe salarii de peste 1.500 de lei. Potrivit liderului sindical Alexandru Rus, salariul minim de bază este de 1.150 de lei, la care se adaugă sporuri, bonusuri salariale şi tichete de masă.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite