Pensionarii pot depune cereri pentru bilete de tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Sălaj a început să preia cereri pentru bilete de tratament gratuite şi cu reducere. Potrivit directorului adjunct, Anamaria Perneş, criteriile de anul trecut nu s-au schimbat, cel puţin nu încă, aşa încât cererile se preiau pe baza aceloraşi criterii.

Anul trecut, Casa Naţională de Pensii a alocat Sălajului 2.936 de bilete, iar numărul de pensionari şi asiguraţi care au beneficiat de ele a fost de 2.573. Diferenţa, spune Anamaria Perneş, constă în faptul că mulţi nu doreau ceea ce li s-a putut oferi, astfel încât au renunţat.
Dintre acestea, un număr de 459 de bilete au fost gratuite (pentru persoane cu handicap, văduve, veterani de război), iar pentru celelalte s-a plătit jumătate din valoarea pensiilor.
Întrucât criteriile de anul trecut nu au fost reavizate, ele constau în informaţii referitoare la valoarea pensiei, la încadrarea pensionarului (limită de vârstă, de boală, anticipată etc), dacă a mai fost sau nu în staţiune cu bilete reduse sau gratuite.
„În momentul de faţă nu ştim numărul de bilete pe care-l vom avea în acest an. Nu ştim nici cu ce staţiuni vom lucra, deoarece contractările se fac după ce apare legea bugetului. Cum deja această lege a apărut, probabil că acum se fac licitaţiile”, spune Anamaria Perneş.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite