Sechestru: Sute de vârstnici au popriri pe pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
394 de pensionari sălăjeni au popriri pe pensii
394 de pensionari sălăjeni au popriri pe pensii

Numărul pensionarilor sălăjeni   care nu mai reuşesc să-şi plătească la  timp datoriile  creşte semnificativ de la o lună la alta. Numai la finalul lunii trecute în evidenţele Casei Judeţene de Pensii (CJP) Sălaj figurau 394 de pensionari cu popriri pe pensie.

Potrivit unor informaţii furnizate de Livia Sălăjean, şef serviciu plăţi pensii în cadrul CJP Sălaj, numărul popririlor  a crescut în ultimele patru luni, de la 299  la sfârşitul lunii iulie, la 394 în luna octombrie. „ În ultima   perioadă, cele mai multe popriri au venit de la primării, pentru neachitarea taxelor şi impozitelor către bugetele locale”, a precizat Sălăjean.  Printre primăriile care şi-au  executat  silit datornicii, se numără: primăria Zalău, primăria Cuzăplac, Jibou, Cehu Silvaniei, Românaşi, Agrij şi Crasna.

Popririle pe pensii  pot fi efectuate în baza unor titluri executorii emise de instituţiile abilitate  şi nu pot depăşi o treime din cuantumul pensiilor aflate în plată. Popririle se realizează fără acordul pensionarului până la lichidarea în totalitate a debitului.
 .

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite