Pedelistul Vasile Filip, numit director la Electrica Transilvania Nord. USL-ul nu se supără...

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La două luni după ce a pierdut şefia Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Sălaj, democrat – liberalul Vasile Filip a fost numit marţi, 6 noiembrie, într-o funcţie şi mai importantă, beneficiind, se pare, de susţinere din partea USL.

Democrat – liberalul Vasile Filip este, începând de ieri, directorul tehnic al societăţii Electrica Distribuţie Transilvania Nord. Numirea lui a fost validată luni, 5 noiembrie, de Consiliul de Administraţie al societăţii, ieri noul director semnând şi contractul de performanţă pentru noua funcţie. Potrivit lui Filip, numirea s-a făcut la propunerea noului director general de la Cluj, Ilie Simion Ţura, instalat şi el la şefia Electrica, abia la începutul acestei luni. „Este opţiunea directorul general dacă îşi face sau nu o echipă nouă”, ne-a declarat el, ţinând să precizeze că numirea sa nu ar avea conotaţii politice. „Postul de director tehnic nu este unul politic. Nimeni nu m-a întrebat din ce partid fac parte şi nici nu m-a obligat la nimic”, susţine Filip.


El admite, însă, că în PDL a renunţat la funcţii de ceva vreme tocmai pentru că vrea să se distanţeze puţin de prima linie a politicii. „Am făcut nişte paşi mai... laterali. Intenţia mea este să fac cât mai puţină politică”, ne-a declarat el.


Surse neoficiale susţin, însă, că democrat – liberalul s-ar bucura de susţinerea Uniunii Social Liberale, pentru că altfel nu avea cum să fie numit, acum, într-o funcţie atât de importantă. Iar această susţinere vine, se pare, chiar din partea organizaţiilor locale ale partidelor care compun uniunea.
Tiberiu Marc, preşedintele PSD Sălaj şi co-preşedintele USL, ne-a declarat că Vasile Vilip n-ar fi avut nevoie de o astfel de susţinere politică. "Poate calificarea îl recomandă. El este un bun meseriaş, iar în acest domeniu este mai important decât în orice altă parte ca la numirea directorilor să primeze criteriul profesional, nu cel politic. Chiar nu ştiu de ce Electrica a devenit, în timp, subiect de negocieri politice", declară Marc.


Şef peste cel care i-a luat locul


Indiferent dacă a avut sau nu a avut susţinere din partea USL, cert este că prin această „mutare”, Vasile Filip devine, ierarhic, şeful lui Vasile Nicoară, liberalul care i-a luat locul la conducerea Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Sălaj. „Ar trebui ca cei de la Zalău se se bucure de numirea mea, pentru că de anul viitor este foarte posibil ca toată puterea de decizie să fie transferată la Cluj, în Sălaj urmând să rămână cel mult un inginer şef, nici vorbă de director. Şi în aceste condiţii este important ca Sălajul să aibă pe cineva la Cluj”, ne-a mai declarat Filip

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite