Patru elevi din Zalău, cei mai buni pianişti de la "Prietenii Muzicii" din Cluj Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru tineri muzicieni, elevi al Asociaţiei Pro Muzica Zalău, au câştigat locul întâi, fiecare la categoria sa de vârstă, la Festivalul „Prietenii Muzicii Pro Piano România” desfăşurat zilele trecute la Cluj Napoca.

Este vorba despre Damian Anamaria ( prof.Anca Monica), Valko Mark, Szilagyi Akos şi Fazakas Dalma ( prof. Csillag Maria), care au reuşit să se impună în competiţia cu 240 de concurenţi din toată ţara.
 
 „Festival este primul la care participă reprezentanţi ai asociaţiei noastre şi suntem foarte mândri că au reuşit această performanţă deosebită, după cinci luni de muncă neîntreruptă. Ne-am dorit mult ca elevii noştri să aibă posibilitatea de a participa la concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale. Este extrem de important să se obişnuiască cu scena şi competiţia. Aceasta îi motivează să devină tot mai buni în ceea ce fac. Chiar dacă nu toţi vor alege să facă performanţă în muzică, contactul cu scena şi concursul îi învaţă să fie competitivi şi disciplinaţi indiferent de domeniul pentru care vor opta mai târziu", spune profesoara Monica Anca, preşedinta asociaţiei.

Asociaţia Pro Muzica îşi continuă şirul de concerte miercuri, 16 martie, cu un concert intitulat  „Concert de Primăvară” ce se va desfăşura în sala Avram Iancu din cadrul primăriei Zalău.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite