Sălaj: Pârâu ieşit din matcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avertizările meteo s-au adeverit. Precipitaţiile abundente căzute duminică seara în Sălaj au cauzat inundaţii pe cursul Văii Crasnei. Pârâul Mărtăuţa a ieşit din matcă, acoperind drumul judeţean 108 G între Crasna şi Vârşolţ. Astăzi drumul a fost deschis circulaţiei.

Precipitaţiile abundente care au căzut în cursul serii de duminică au determinat ieşirea din matcă a pârâului Mărtăuţa şi devierea temporară a traficului pe drumul judeţean 108 G între Crasna şi Vârşolţ.

Potrivit unui comunicat de presă al Instituţiei Prefectului judeţului Sălaj, drumul a fost astăzi practicabil.

Tot ieri seară au fost inundate patru locuinţe şi 28 de beciuri şi subsoluri în Jibou, unde au căzut 42,2 litri de precipitaţii pe metru pătrat. Au fost afectate, de asemenea, subsolurile a două case şi a unui bloc din Zalău.

Pârâurile revărsate în comuna Năpradea au afectat 145 de gospodării, au inundat 1.080 de hectare de teren şi au colmatat 34 de fântâni din patru localităţi. Viiturile au deteriorat un pod de beton, o punte pietonală şi au distrus un pod de lemn din comuna Bălan.

În comuna Rus, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă a fost solicitat pentru a evacua cinci persoane din satul Fântânele, precum şi 20 de animale din gospodării.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite