Paradox în Sălaj: Avalanşă de turişti în plină criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii care au venit în Sălaj au preferat hotelurile
Turiştii care au venit în Sălaj au preferat hotelurile

Potrivit datelor Direcţiei Judeţene de Statistică, numărul sosirilor în unităţile de primire turistică din Sălaj a crescut în luna octombrie cu peste 42 la sută faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Peste 2.200 de turişti, români şi străini, s-au cazat în hotelurile şi pensiunile din Sălaj în cursul lunii octombrie, faţă de numai 1.500 în aceeaşi lună a anului trecut. Cei mai mulţi dintre turiştii ce au ajuns în Sălaj în octombrie sunt români (1.732), dar au fost înregistraţi şi 514 turişti străini.

Înnoptările, adică numărul de zile de cazare, au crescut şi ele faţă de aceeaşi perioadă din 2009, de la 5.827 anul trecut, la 6.253 în octombrie 2010.

Cei mai mulţi turişti care au venit în Sălaj au ales să se cazeze la hotel, pentru care au optat peste 55 la sută dintre ei.

Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Statistică pun această creştere pe seama apariţiei, în acest interval de timp, a unui hotel nou în judeţ, dar şi prin creşteri mici ale sosirilor la fiecare unitate de cazare din judeţ.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite