Până unde merge politizarea învăţământului. Vezi ce directori şi inspectori se schimbă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Bancea (foto dreapta) a susţinut astăzi o conferinţă de presă
Gheorghe Bancea (foto dreapta) a susţinut astăzi o conferinţă de presă

Învăţământul sălăjean începe anul şcolar 2012 - 2013 cu o bună parte din conducere schimbată. Vorbim atât de Inspectoratul Şcolar, unde conducerea a fost deja schimbată şi unde se anunţă schimbări şi în echipa de inspectori, cât şi de unităţile de învăţământ, multe dintre ele urmând să aibă începând cu data de 1 septembrie directori şi directori adjuncţi noi.

Inspectorul şcolar general Gheorghe Bancea consideră aceste schimbări fireşti, în condiţiile în care s-a schimbat şi conducerea Inspectoratului Şcolar. "De fiecare dată când s-a schimbat inspectorul şcolar, a suferit modificări şi echipa", a precizat Bancea, apreciind că, cel puţin la nivelul echipei Inspectoratului Şcolar, modificările nu sunt majore.

Chiar dacă s-a ferit să dea numele celor care nu vor mai lucra, de la 1 septembrie, la inspectorat, Gheorghe Bancea a precizat că aceste schimbări îi vor afecta pe ocupanţii funcţiilor de inspector cu implementarea descentralizării ocupaţionale, deţinută acum de Mircea Brăban, şi care va fi ocupată de Ana Maria Chende, acum inspector de chimie. "Ana Maria este o persoană cu care pot să lucrez şi am dorit să o aduc mai aproape", a explicat inspectorul şcolar general motivul pentru care Chende primeşte şi portofoliul de la descentralizare.

Cea de-a doua schimbare o vizează pe cea care se ocupă acum de curriculum, adică inspectorul şcolar Ana-Maria Mureşan. Nu scapă de schimbare nici inspectorul pentru învăţământul preprimar, Roza Mateiu, şi nici inspectorul de informatică, Florin Morar. De asemenea, Laura Galvacsy va fi înlocuită la activitatea de mentorat şi educaţie permanentă de Viorel Mărginean, care rămâne, însă, şi cu portofoliul actual, cel de istorie.

Schimbările nu se opresc, însă, aici. Sunt programate schimbări şi în conducerile unităţilor de învăţământ, ce vor afecta chiar şi funcţiile de director adjunct. Listele cu directorii care rămân şi cei care pleacă nu sunt încă definitive, Gheorghe Bancea precizând că acolo unde s-a luat sau se va lua decizia schimbării, s-a ţinut sau se va ţine cont de părerea primarilor, dar şi de a colectivelor didactice din şcolile respective.

Iată ce se ştie deocamdată

La Colegiul Naţional "Silvania" Zalău: rămâne acelaşi director şi acelaşi director adjunct.
La Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian" Zalău - se schimbă directorul şi rămâne acelaşi adjunct
La Liceul Pedagogic "Gheorghe Şincai" Zalău - se discută posibilitatea schimbării directorului; adjunctul rămâne.
La Grupul Şcolar "Mihai Viteazul" - se schimbă şi directorul şi adjunctul.
La Liceul Sporitv "Avram Iancu" - rămân amândoi directorii.
La Grupul Şcolar "Voiveodul Gelu" - se schimbă ambii directori.
La Liceul de Artă "Ioan Sima" - se schimbă ambii directori.

Liceele din Şimleu Silvaniei şi din Jibou rămând cu aceleaşi conduceri, în timp ce la Cehu Silvaniei sunt, potrivit şefului ISJ, discuţii pentru schimbare.

În privinţa şcolilor gimnaziale din Zalău, Gheorghe Bancea dă ca sigură doar schimbarea conducerii la Şcoala "Corneliu Coposu", discuţii mai purtându-se pentru schimbarea conducerii Şcolii "Gheorghe Lazăr". Şcolile "Mihai Eminescu", "Simion Bărnuţiu", "Iuliu Maniu" şi "Porolissum" rămân cu aceiaşi directori.

În judeţ - cel puţin la nivel de licee - schimbări de directori mai sunt anunţate la Ileanda, la Surduc şi Sîg, în timp ce la Hida se schimbă doar adjunctul.

Vom reveni cu detalii pe măsură ce lista schimbărilor se va actualiza.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite