PORTRET. Anca Schlachter – şi-a cunoscut soţul în sala de fitness

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anca a intrat pentru prima dată în sala de fitness din cauza unor probleme medicale. În numai cinci ani s-a îndrăgostit de acest sport şi a devenit instructor. Tot în sala de forţă l-a cunoscut şi pe cel care i-a devenit partener de afaceri şi soţ.

În anul III de facultate, Anca făcea gimnastică medicală pentru că avea mari probleme cu muşchii spatelui. Medicii i-au prescris să facă sport, iar o colegă a dus-o pentru prima dată într-o sală de culturism şi fitness. “În primă fază, îmi venea să fac stânga împrejur şi să ies din sală. Mă speriau numărul mare de bărbaţi, care mă priveau cu scepticism. După primele antrenamente, am început să mă simt mai bine, aşa că nu am renunţat şi am început să merg aproape zilnic la sală”, îşi aminteşte actualul instructor de fitness şi culturism.

Hercules Gym – o afacere de familie

În sala de culturism l-a cunoscut şi pe Arnold, primul ei instructor, care din 2004 i-a devenit iubit, iar de anul trecut soţ. El a convins-o să urmeze cursurile şcolii de culturism şi fitness, iar din 2005 predau împreună, la Sala Hercules Gym,situată la etajul I al Clubului Tineretului din Zalău.

“Eu personal nu am avut participări la competiţii de profil, pentru că la începutul anilor 2000 fetele erau o prezenţă extrem de rară la competiţiile de profil. În schimb, ca instructor am pregătit fete şi băieţi care au adus medalii şi diplome pentru Zalău, de la concursurile zonale de culturism şi fitness”, mai spune Anca.

Potrivit declaraţiilor ei, locuitorii din Zalău sunt destul de reticenţi când vine vorba de mişcare fizică, iar pe an ce trece numărul clienţilor e tot mai mic. La un moment dat, ea şi soţul ei au primit oferte pentru a munci în Bucureşti, pe bani mai mulţi, dar au refuzat preferând să-şi păstreze afacerea pe care o au în Zalău. “Cu timpul, între noi şi cursanţi s-a creat o relaţie foarte strânsă. Nu exagerez dacă spun că suntem o familie. Fiecare cursant are atenţia noastră, un program individualizat pe care-l urmărim îndeaproape, aşa că e normal să devenim apropiaţi. Tocmai de aceea ne-a fost greu să părăsim Zalăul”, explică Anca Schlachter.

“Interzis!” la steroizi şi anabolizante

În cei peste 10 ani de când practică fitnessul şi culturismul, Anca spune că nu a folosit niciodată steroizi sau anabolizante. Mai mult, susţine că încearcă să-şi convingă şi cursanţii să nu se aproapie de substanţe interzise. “Cei care folosesc steroizi se supun unor riscuri. Pentru mine sănătatea este cea mai importantă. Îmi doresc să am copii şi să trăiesc sănătos, aşa că acest gen de substanţe nu m-au tentat niciodată”, susţine Anca.

Ce-i place?

Pe lângă sport, Anca iubeşte drumeţiile, alături de elevii de la sala de forţă,  şi muzica. De altfel, împreună cu soţul ei au avut şi o formaţie de muzică şi au cântat pe la evenimente în oraşele din Sălaj, iar prin 2006 au participat şi la un concurs de interpretare la Sulina, de unde s-au întors cu o diplomă.

Ce nu-i place?

Fiind sportiv, Anca susţine că admiră fair-playul şi în consecinţă destestă indivizii lipsiţi de simţul onoarei şi duplicitari. “Urăsc să fiu vorbită pe la spate şi minţită. Prefer să mi se spună lucrurile în faţă, chiar dacă e vorba de reproşuri, pentru că dacă aflu din altă parte devin total irascibilă”, spune Anca.
Întrebare şi răspuns

Cum se simte o femeie într-un sport dominat de bărbaţi?

“La început am avut reticenţe şi eram privită cu reticenţă. Apoi am început să mă obişnuiesc, pentru că trebuie să lucrez cu bărbaţii tot timpul. De la exerciţiile din sală şi până la pregătirea lor pentru competiţii – vestimentaţie, coregrafie etc.. De altfel, a devenit deja o obişnuinţă ca orice culturist să aibă în staff şi o femeie, pentru că noi avem ochii mai bine formaţi când vine vorba de dezvoltare armonioasă sau acurateţea coregrafiei”.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite