PDL acuză "epurări politice" în şcolile din Sălaj şi numirea unor persoane "cu probleme de comportament" la conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bode şi Andreea Bode, în conferinţă de presă
Lucian Bode şi Andreea Bode, în conferinţă de presă

Preşedintele PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode, a avut miercuri, 22 august, o reacţie dură faţă de schimbările conducerilor unităţilor de învăţământ anunţate săptămâna aceasta de către Inspectoratul Şcolar.


Într-o conferinţă de presă organizată la sediul partideului, preşedintele PDL a declarat că asistăm la o "USL-izare a instituţiilor statului" şi s-a oprit asupra unităţilor de învăţământ, unde săptămâna aceasta Inspectoratul Şcolar a anunţat schimbări semnificative la nivelul directorilor şi directorilor adjuncţi. "Îl avertizez public pe inspectorul şcolar general că, în condiţiile în care vor continua aceste epurări politice la nivelul unităţilor de învăţământ, în special la cele din mediul rural, va ajunge să-şi dea singur dreptate", a declarat Bode. El i-a recomandat ca, măcar acolo unde primarii sunt membri PDL, eventualele schimbări să se facă numai după o discuţie cu aceştia. "În Şimleu Silvaniei şi în cele 11 comune conduse de primari PDL îl avertizez să nu purceadă la aceste schimbări fără a se consulta cu primarii de acolo", a spus el.

Liderul PDL a mai declarat că are informaţii potrivit cărora persoana desemnată de Inspectoratul Şcolar să preia conducerea Grupului Şcolar din Sîg are "grave probleme de comportament" şi că cel ce va fi noul director de la Valcău este un "pesedist ratat", şi a spus că va veni şi cu dovezi, dar nu înainte de a vedea dacă aceste numiri vor fi transpuse în realitate. "Sper, însă, să nu se întâmple. Sper să nu numească astfel de oameni", a adăugat preşedintele PDL.

Prezentă la conferinţa de presă de astăzi, Andreea Paul, preşedinta organizaţiei de femei a PDL, a susţinut necesitatea depolitizării învăţământului, declarând că a promovat şi va promova în continuare acest principiu. "Învăţământul nu are voie să fie politizat. În acest domeniu profesionalismul trebuie să primeze, dacă vrem să avem generaţii bine pregătite şi capabile. Acest mesaj îl voi avea permanent, până când vom ajunge la el", a anunţat liderul OFPDL.

Inspectorul şcolar general Gheorghe Bancea nu a dorit să comenteze declaraţiile liderilor PDL. "Dacă dânşii susţin că sunt epurări politice, să vadă exemplul domnului Bulgărean (director la CNS - n.a.) sau au domnului Jako (directorul Liceului Sportiv "Avram Iancu"), care rămân în funcţii", a punctat, totuşi, Bancea. Vizavi de cele două situaţii date ca exemplu de Bode, Bancea a declarat că nu cunoaşte cazurile respective.

Reamintim că şeful Inspectoratului Şcolar a anunţat, ieri, că mai mulţi inspectori şcolari, dar şi directori şi directori adjuncţi de şcoli şi licee vor rămâne fără funcţii începând cu 1 septembrie, locul lor urmând să fie luat de alte persoane.

Până unde merge politizarea învăţământului. Vezi ce directori şi inspectori se schimbă

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite