PDL Sălaj vrea să grăbească eutanasierea câinilor comunitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ofensiva împotriva maidanezilor a fost anunţată într-o conferinţă de presă de Lucian Bode, preşedintele PDL Sălaj
Ofensiva împotriva maidanezilor a fost anunţată într-o conferinţă de presă de Lucian Bode, preşedintele PDL Sălaj

Supăraţi pe colegii lor din opoziţie, care "tergiversează de un an legea care modifică OUG 155/2001 privind situaţia câinilor comunitari", democtrat-liberalii sălăjeni s-au decis să ia taurul de coarne. Pornesc, începând cu 1 octombrie, o campanie de strângere de semnături.

Campania va fi şi una de informare, în acelaşi timp, a populaţiei, cu privire la importanţa adoptării acestui act legislativ. "Poate vor reuşi oamenii, alegătorii, să-i convingă pe reprezentanţii lor să voteze odată legea", declară Lucian Bode, preşedintele PDL Sălaj.

Potrivit lui Bode, picătura care a umplut paharul este întâmplarea de săptămâna acesta când, în momentul în care s-a decis ca votul pe această lege să fie secret, "liderii USL, în frunte cu Victor Ponta, le-au cerut parlamentarilor să nu participe la vot".

Cât despre importanţa acestei legi, Bode susţine că ea face "transferul atribuţiilor privind eutanasierea câinilor comunitari către primării. În acest moment, legislaţia este neclară. Nu se ştie cine poate să eutanasieze câinii fără stăpân. Şi asta în vreme ce zilnic zeci de persoane sunt muşcate".

Deputatul PDL admite şi că se fac presiuni fantastice din parte ONG-urilor de protecţie a animalelor ca această lege să nu fie adoptată. "În căsuţa mea de mail de la Camera Deputaţilor am 50.000 de mesaje de la Asociaţia "Cuţu - Cuţu" şi de la alte ONG-uri care îmi cer să renunţăm la lege", explică el.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite