PDL Sălaj dă "teme de casă" USL-ului. Vezi cum le "rezolvă" uniunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducerea PDL a susţinut vineri o conferinţă de presă
Conducerea PDL a susţinut vineri o conferinţă de presă

Deşi până la debutul campaniei electorale mai sunt aproape două săptămâni, PDL-ul îşi încearcă deja retorica electorală. Într-o conferinţă de presă organizată vineri de liderii locali ai partidului, Claudiu Bîrsan, preşedintele organizaţiei Zalău, a dat, public, trei „teme de casă” USL-ului, mai exact „grupului de reaţie rapidă” pe care PNL anunţase anterior că îl va avea pentru a răspunde eventualelor atacuril

Prima temă lansată de Bîrsan se referă la organizarea Festivalului Roman. „În mare parte, organizarea a fost un eşec, care se datorează funcţionarilor din primărie care au gestionat acest proiect”, a declarat liderul PDL. Contactat telefonic, primarul Radu Căpîlnaşiu s-a declarat surprins de reacţia „consilierului local Claudiu Bîrsan”. „Mă aşteptam să înţeleagă mai multe, să înţeleagă, spre exemplu, că acest proiect a avut ca scop popularizarea zonei şi atragerea turiştilor străini, nu neapărat a zălăuanilor. Mai mult, proiectul nu s-a încheiat. În zilele următoare vom participa la un târg de turism la Cluj, iar apoi la unul la Bucureşti, unde vom merge cu 30 de oameni îmbrăcaţi în romani (...). Noi ne-am atins obiectivele şi mergem mai departe”, a declarat primarul.


Cea de-a doua acuză lansată de Bîrsan s-a referit la faptul că „mai muţi funcţionari publici din instituţii din Zalău şi din primării din judeţ au participat la miting, în condiţiile în care directori de instituţii sunt acuzaţi că sunt susţinuţi de PDL ori că participă la acţiunile partidului. Comisiile disciplinare din anumite instituţii ar trebui să verifice ce făceau aceşti funcţionari publici pe stadion. Erau în concediu medical, în concediu de odihnă, vizitau Arena Naţională”. În replică, Radu Căpîlnaşiu, co-preşedinte USL, susţine că acuzele sunt lipsite de temei juridic şi moral. „Un funcţionar public poate să aibă o opţiune politică şi să participe la acţiuni ale partidului. Singurul lucru pe care nu are voie să-l facă este să deţină funcţii politice. Domnii de la PDL distrag atenţia de la ceea ce e cu adevărat grav, şi anume că directorii PDL au făcut campanie electorală folosindu-se de funcţii şi de instituţii”.


Ultima acuză îl vizează pe deputatul PNL Mirel Taloş, despre care cei de la PDL spun că s-ar lăuda nejustificat cu aportul său la finalizarea clădirii finanţelor. Mai exact, democrat liberalii suţin că Guvernul Boc a dat, de fapt, de patru ori mai mulţi bani pentru această clădire din centrul Zalăului decât Guvernul Tăriceanu şi că, prin urmare, deputatul PNL nu ar trebui să îşi asume meritul finalizării construcţiei. "Nu ştiu cât a dat Guvernul Boc, dar ştiu că Guvernul Tăriceanu a dat 22 de milioane de lei, care - e-adevărat - nu au putut fi cheltuiţi toţi. Dar nici măcar nu contează cine a dat banii ăştia. Important este că o clădire care a stagnat în centrul Zalăului a putut fi finalizată datorită intervenţiei domului Taloş", a replicat Radu Căpîlnaşiu la cea de-a treia acuză a democrat - liberalilor.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite