Opt directori din Sălaj au decis să dea politica pe şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma ultimatumului dat de Ministerul Educaţiei directorilor de şcoli care au şi funcţii de conducere într-un partid politic, puşi să aleagă până mâine între cele două, persoanele în cauză din Sălaj au decis: aleg şcoala.

Potrivit informaţiilor primite de la inspectorul şcolar general Ioan Abrudan, este vorba despre cinci directori şi trei directori adjuncţi, care au şi trimis la Inspectoratul Şcolar documentele prin care declară că renunţă la funcţia politică şi rămân doar cu cea din şcoală. Cei cinci directori sunt Dan Aluaş, de la Şcoala Dragu, Mate Levente - Şcoala Borla, Mirel Olăhuţ - Clubul Copiilor Cehu Silvaniei şi Dari Toma - Grupul Şcolar Industrial Sărmăşag. La aceştia se adaugă trei adjuncţi: Berek Stefan, de la Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu“ Şimleu Silvaniei, Csatlos Sandor, de la Grupul Şcolar „Octavia Goga“, şi Ioan Tătar, de la Şcoala „Andrei Mureşanu“ din Cehu Silvaniei.

Cei opt au trebuie să renunţe doar la funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte al unei filiale de partid, nu şi la calitatea de membru, care, potrivit noii Legi a Educaţiei Naţionale, nu este incompatibilă cu poziţia de director de şcoală.

Reamintim că, prin una din măsurile tranzitorii emise pentru aplicarea Legii Educaţiei Naţionale, ministerul de resort a stabilit ca directorii şi directorii adjuncţi ai unităţilor de învăţământ preuniversitar, care ocupă şi funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte al vreunei filiale de partid, să opteze până în 25 februarie pentru una din cele două funcţii. Această măsură nu se aplică şi în cazul inspectorilor şcolari.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite