Olandezii sprijină bolnavii psihic din Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Sălaj a fost, în această săptămână, gazda unei delegaţii a comunităţii Aalten din Olanda, comunitate cu care Sălajul cooperează încă din anul 2004, în baza unor proiecte iniţiate de către Consiliul Judeţean Sălaj. Olandezii vor investi în mai multe proiecte de asistenţă socială ale autorităţilor judeţene.

Vizita de lucru a delegaţiei olandeze continuă proiectele de cooperare anterioare dezvoltate în domeniul asistenţei sociale, la nivelul întregului judeţ şi în mod particular la Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropshică de la Jibou.
   
„Mai exact, este vizat sectorul terapiei ocupaţionale, în care partenerii olandezi pot să contribuie cu experienţa pe care o au în acest domeniu, în sensul dezvoltării acestui serviciu pentru beneficiarii Centrului de Reabilitare şi Recuperare Neuropshică de la Jibou. În cadrul acestei vizite au fost aduse din Olanda câteva dintre facilităţile necesare serviciului de terapie ocupaţională şi a fost amenajată curtea interioară a Centrului de Reabilitare şi Recuperare Neuropshică de la Jibou, în aşa fel încât atmosfera acestei instituţii să se îmbunătăţească şi să răspundă mai bine nevoii de reabilitare şi recuperare a beneficiarilor ei”, se arată într-un comunicat emis de Consiliul Judeţean Sălaj.
   
Vizita în Sălaj s-a încheiat vineri, 15 aprilie, cu primirea delegaţiei olandeze de către Preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj – Tiberiu Marc, reuniune în cadrul căreia au fost evaluate activităţile din această săptămână şi s-au programat următoarele etape de lucru în cooperarea dintre judeţul Sălaj şi comunitatea Aalten din Olanda, în mod special cea a dezvoltării unei mini-ferme (Green Farm) la Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropshică de la Jibou.

Potrivit Preşedintelui Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, acest nou proiect ar aduce valoare adăugată condiţiilor de recuperare a beneficiarilor Centrului de la Jibou în ceea ce priveşte terapia ocupaţională (aceştia urmând să fie implicaţi în activităţile de la fermă) şi cea a unui suport economic adus, în condiţiile în care costurile alimentelor sunt din ce în ce mai ridicate şi dificil de susţinut.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite