Olandezii, interesaţi să investească în agricultura Sălajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consulul s-a întâlnit cu oficialităţile judeţului
Consulul s-a întâlnit cu oficialităţile judeţului

Potenţialul agricol al judeţului ar putea fi punctul forte al relaţiei dintre economia Sălajului şi banii investitorilor olandezi. Este părerea consulului onorific al Olandei la Cluj Napoca, Wouter Reijers, care s-a aflat astăzi în Sălaj la invitaţia Camerei de Comerţ şi Industrie.

"Am venit aici pentru că am vrut să văd ce posibilităţi de investiţii sunt. Şi cred că sunt foarte multe, în primul rând în domeniul agriculturii", a declarat, într-o limbă română impecabilă, consulul. El a mai precizat că "Olanda este cel mai mare investitor străin în România. Şi vrem să rămânem cel mai mare, iar de aceea vrem să investim şi mai mult. De aceea am venit eu în Sălaj".

Consulul olandez le-a sugerat autorităţilor din Sălaj să pregătească infrastructura necesară pentru a transforma Zalăul într-un centru logistic al regiunii. "Olanda este foarte interesată în domeniul logistic. Iar când autostrada va fi gata, Zalăul poate să devină centrul logistic pentru zona de Nord - Vest. Dar trebuie să dezvoltaţi totul înainte, nu să aşteptaţi până atunci", a spus el.

Wouter Reijers a explicat că pe baza vizitei în Sălaj, unde s-a întâlnit cu autorităţile, dar şi cu oameni de afaceri, el va face un raport, care va ajunge la investitorii olandezi. Aceştia vor veni în România în luna decembrie pentru a vedea cu ochii lor ce oportunităţi de afaceri au aici. Sălăjenii interesaţi să pornească ori să dezvolte o afacere cu capital olandez pot să ia legătura cu autorităţile locale, pentru a fi incluşi în programul olandezilor.

În prezent în Sălaj funcţionează 15 societăţi cu capital olandez.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite