Oglinda fondurilor europene în Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj a elaborat prima ediţie a Cartei Albe a absorţiei fondurilor europene în judeţul Sălaj. Pentru început, sunt trecute în revistă principalele proiecte contractate de primării şi Consiliul Judeţean. Deocamdată, nu au putut fi incluse proiectele accesate de agenţii economici şi organizaţiile nonguvernamentale.

Documentul aminteşte 49 de proiecte contractate deja pe toate programele de finanţare europeană. Valoarea totală a investiţiilor este de aproape 196 milioane de euro, din care mai bine de 180 milioane de euro sunt fonduri nerambursabile.

Cea mai mare parte a proiectelor au fost depuse şi contractate prin Programul Operaţional Regional (POR).

Prefectul Sălajului, Alexandru Vegh, a subliniat că investiţiile astfel contractate vor îmbunătăţii semnificativ infrastructura şi calitatea vieţii în judeţul nostru. „ Dacă şi calitatea lucrărilor va fi pe măsura fondurilor accesate, faţa Sălajului se va schimba radical”, a afirmat Vegh.

Potrivit lui Mircea Ciocian, director executiv al Direcţiei de Management Instituţional din cadrul Instituţiei Prefectului a declarat că, pentru viitoarele ediţii ale buletinului sunt aşteptate propuneri şi informaţii legate de beneficiarii proiectelor cu finanţări europene, inclusiv din cei din mediul privat, astfel încât documentul să fie un exemplu de bună practică inclusiv pentru cetăţeni, beneficiarii indirecţi ai investiţiilor. Sugestii se pot transmite pe adresa de mail coordonare@prefecturasalaj.ro.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite