Oficial, Sălajul are mai puţini şomeri faţă de anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă cifrele indică o scădere a numărului şomerilor din judeţ, din datele AJOFM rezultă că în luna ianuarie peste 800 de sălăjeni au îngroşat rândul celor fără un loc de muncă.

Potrivit datelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj, rata şomajului era la sfârşitul lunii ianuarie de 8,04 la sută, cu 0,19 puncte procentuale mai mică decât în luna precedentă şi cu 2,74 mai mică decât în luna ianuarie a anului trecut.Numărul total al şomerilor înregistraţi în judeţ a ajuns, astfel, la 8.746, cu 183 mai puţini decât la sfârşitul lunii decembrie.

Chiar şi aşa, luna ianuarie a însemnat rămânerea fără un loc de muncă pentru 832 de sălăjeni, nou-intraţi în evidenţele AJOFM. În aceeaşi perioadă, au ieşit din evidenţele agenţiei 1.015 şomeri, dar numai 175 prin găsirea unui loc de muncă.

Aproximativ trei sferturi din şomerii sălăjeni sunt din mediul rural şi doar un sfert din ei trăiesc la oraş. Ca şi nivel de pregătire, 71,1 la sută au cel mult şcoală profesională, cei cu liceu sau cu post-liceal reprezentând 22,4 la sută. Absolvenţii de studii unievrsitare deţin 6,5 la sută din totalul şomerilor din judeţ.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite