O zi cu parfum de trandafiri şi bujori la Jibou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grădina botanică şi centrul de cercetare din Jibou, dintre cele mai apreciate mărci ale Sălajului.

Grădina Botanică „Vasile Fati“ din Jibou reprezintă o variantă ieftină, relaxantă şi în acelaşi timp educativă de petrecere a timpului liber cu familia.

La numai 25 de kilometri de Zalău, se află grădina botanică„Vasile Fati“ din Jibou, pe care mulţi vizitatori o consideră cea mai frumoasă din regiune. Plante exotice din toate colţurile lumii, soiuri experimentale, acvarii şi un parc zoo unde pot fi văzuţi mistreţi, cerbi şi căprioare – toate se regăsesc pe o suprafaţă de 24 de hectare. În luna mai, suprafeţe mari în aer liber sunt „locul de joacă“ al sutelor de specii de trandafiri şi al bujorilor. Parfumul rozelor durează până în toamnă, însă viaţa bujorilor se întinde pe aproximativ două luni. 

În sere sunt expuse plante tropicale şi subtropicale, grupate în funcţie de ţara de origine; palmierii au propria lor aripă, la fel ferigile şi plantele mediteraniene – măslin, mirt, dafin, lămâi şi portocali. În sera plantelor australiene, pot fi întâlnite exemplare de Ficus sau Eucalipt. O altă seră adăposteşte peste 750 de specii de cactuşi şi plante suculente originare din deşerturile africane şi ale Americii de Nord şi de Sud.

Dacă nu aţi văzut până acum un peşte piranha, aveţi un motiv în plus să ajungeţi la acvariile de la Jibou. Bonus pentru copii, şi nu doar, prezenţa altor specii spectaculoase: porcul de mare cu ţepi, peştii „chirurgi“, nisetrul, păstruga, rechinii de apă dulce, peşti „neon“, peşte „fluture birjar“, peşte „clovn“ sau peşte „înger“.

Pentru un tur complet, nu ocoliţi grădina romană, grădina japoneză mică şi cea mare, lacul de acumulare şi ţarcurile mistreţilor şi ale căprioarelor. 

Preţuri şi orar

Grădina poate fi vizitată zilnic între orele 7.00 şi 19.00, în exterior, iar serele sunt deschise de la 8.00 până la 18.30. Taxe de intrare este de 5 lei pentru adulţi, 3 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari. Copiii sub 7 ani şi persoanele cu handicap intră gratuit. Între ora 6.15 şi până la 17.20 după-amiază, din gara Zalău pornesc spre Jibou opt trenuri, costul unui bilet fiind cuprins între 3,2 şi 6,2 lei.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite