O sută de poliţişti pe urmele elevilor din Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o sută de poliţişti şi jandarmi au monitorizat în ultima perioadă 46 de unităţi de învăţământ din Zalău, Şimleu Silvaniei, Jibou şi Cehu. Rezultatul – zeci de chiulangii prinşi în baruri în timpul orelor de curs, dar şi copii puşi pe furat sau pe scandal.

46 de unităţi de învăţământ din cele patru oraşe din judeţ au fost monitorizate în perioada 5 ianuarie – 4 februarie de peste o sută de reprezentanţi ai forţelor de ordine, în cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a delincvenţei juvenile. Potrivit comisarului Constantin Didă, coordonatorul Poliţiei de Proximitate Sălaj, oamenii legii au desfăşurat două acţiuni de combatere a absenteismului şcolar, una la Şimleu şi alta la Jibou, în cadrul cărora au fost identificaţi 79 de elevi care îşi petreceau orele de clasă la barurile din oraş. „Chiulangii sunt destui şi în Zalău, dar aici n-am organizat anul acesta nicio acţiune. Vom face, însă, una, cât de curând“, spune Didă.

Medic, cercetat penal pentru scutiri

La controlul de la Şimleu, poliţiştii au ajuns, mergând pe... firul chiulului, şi la un medic de familie, suspectat că le-ar fi vândut chiulangiilor adeverinţe medicale folosite la motivarea absenţelor. Cazul medicului este cercetat acum de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj. Purtătorul de cuvânt al parchetului, Rodica Pece- Vaida, a confirmat că „în cauză se efectuează acte de urmărire penală“, dar nu a dorit să facă precizări despre cercetări până la finalizarea cercetărilor.

Şimleul, în topul infracţiunilor


Acţiunea poliţiştilor a dus şi la identificarea în rândul elevilor din şcolile verificate a patru adolescenţi care au încălcat legea. Trei dintre ei sunt din Şimleu şi au fost prinşi de poliţişti având asupra lor petarde. Cel de-al patrulea este din Zalău şi a ajuns în atenţia oamenilor legii după ce a trei telefoane mobile de la colegi. Şi asta în condiţiile în care hoţul are numai 12 ani. De altfel, potrivit comisarului Didă, furturile de telefoane mobile sunt cele mai frecvente infracţiuni ce au ca infractori elevi.

Alţi doi elevi, unul din Şimleu şi altul din Zalău, au fost sancţionaţi contravenţional pentru că s-au luat la harţă cu colegii.

Cifră: 98 de poliţişti, 15 jandarmi şi 11 poliţişti comunitari au participat la acţiune

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite