O nouă răsturnare de situaţie în USL. PNL a aprobat azi candidatura lui Dorel Oros pe Colegiul Şimleu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Căpîlnaşiu este preşedintele PNL Sălaj şi primarul Zalăului
Radu Căpîlnaşiu este preşedintele PNL Sălaj şi primarul Zalăului

Dinamică fără precedent în nominalizările candidaţilor USL pentru alegerile parlamentare.

După ce miercuri, 17 octombrie, la lansarea oficială a candidaţilor USL găzduită de Arena Naţională, delegaţia din Sălaj a PNL a avut neplăcuta supriză să afle, acolo, că liberalul Dorel Oros, stabilit drept candidat al USL pentru Colegiul Şimleu Silvaniei (la Camera Deputaţilor) a fost înlocuit, peste noapte, de conservatorul Mircea Gheţe, astăzi lucrurile au căpătat o nouă turnură. Mai exact, în urma unor negocieri purtate la Bucureşti, s-a revenit la numelele lui Oros pentru candidatura pe acest colegiu, conservatorii urmând să primească, în compensaţie, alt colegiu, în alt judeţ din ţară.


Informaţia ne-a fost confirmată de către preşedintele PNL Sălaj, Radu Căpîlnaşiu, care a participat astăzi, la Bucureşti, la şedinţa Consiliului Naţional Executiv al partidului, şedinţă în cadrul căreia au fost aprobate candidaturile nominale pentru alegerile din 9 septembrie. "Noi am aprobat azi în Consiliul Naţional Executiv candidaturile lui Dorel Oros, în Colegiul 1 Şimleu Silvaniei, a lui Mirel Taloş, în Colegiul 4 Jibou, şi a lui Călin Băgărean, în Colegiul 1 Şimleu - Cehu Silvaniei la Senat. Este pentru prima dată când sunt anunţate, oficial, candidaturile nominale", precizează preşedintele PNL.
Referitor la această schimbare de situaţie vizavi de momentul de miercuri, Căpîlnaşiu a precizat că "PNL a ţinut foarte mult la candidatura pe acest colegiu şi s-au făcut alte înţelegeri, astfel încât Partidul Conservator să primească alte lucruri, iar Colegiul Şimleu să ne revină nouă".


Liderul liberal nu a putut să garanteze că situaţia candidaturilor va rămâne bătută în cuie până la final, limitându-se să precizeze că "asta e situaţia în acest moment. În mod normal, nu se mai poate schimba nimic. Dar am învăţat din experienţă că este bine ca niciodată să spun nu se poate!", a mai adăugat el.

Contactat telefonic, Mircea Gheţe, preşedintele PC Sălaj, ne-a declarat că, din punctul său de vedere, Colegiul Şimleu este în continuare al conservatorilor, nefiind anunţat, deoamdată, vizavi de vreo schimbare faţă de situaţia de miercuri. "Probabil, în 1 noiembrie vom şti mai sigur cine va candida acolo", a precizat el.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite