O firmă din Cluj pune serios la plată Primăria Zalău pentru o licitaţie pierdută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Licitaţia c pricina a fost câştigată de Uzina Electrică
Licitaţia c pricina a fost câştigată de Uzina Electrică

376.000 de lei. Atât trebuie să scoată acum Primăria Zalău din fondul de rezervă bugetară pentru a achita unei firme din Cluj "beneficiul nerealizat" de aceasta prin respingerea ofertei sale la o licitaţie organizată de primărie în 2006 pentru lucrări de extindere a reţelei de termoficare.

Primăria Zalău are termen până marţi, 27 martie, să plătească unei firme din Cluj Napoca, SC Grup 4 Instalaţii, suma de 376.000 de lei, după ce societatea a dat în judecată muncipalitatea şi a cerut despăgubiri pe motiv că oferta sa, prezentată la o licitaţie organizată de primărie în 2006, ar fi fost respinsă nejustificat. Este voba despre o licitaţie organizată pentru prelungirea magistralei de etrmoficare din zona staţiei de betoane Dumbrava Nord până la joncţiunea cu magistrala de termoficare, pentru care au depus oferte patru firme, printre care şi cea din Cluj. Potrivit datelor postate pe site-ul primăriei, deşi avea, de departe, preţul cel mai mic, oferta firmei clujene a fost respinsă de comisia de licitaţie pe motiv că, pe de-o parte, nu asigura în totalitate condiţiile de calitate solicitate în caietul de sarcini, iar pe de altă parte pentru că firma utilizase preţurile în euro la unele produse fără a face conversia în lei, de unde ar fi rezultat şi preţul mai scăzut al ofertei. Contractul a fost atribuit, atunci, Uzinei Electrice Zalău, al cărei unic acţionar este Consiliul Local Municipal Zalău.

Firma a contestat licitaţia mai întâi la Tribunalul Sălaj, unde a obţinut anul trecut admiterea în parte a cererii, obligând primăria la plata sumei de 106.143,89 lei beneficiu nerealizat plus plata cheltuielilor de judecată constând în 1650 lei onorar expert, 3738,86 cheltuieli de judecată şi 3000 onorariu avocaţial. Atât firma, cât şi primăria au făcut recurs la Curtea de Apel Cluj, instaţa pronunţându-se luna trecută în favoarea firmei, admiţând integral cererea. Suma de plată a crescut, astfel, la 376.000 de lei, pe care primăria vrea să o plătească din fondul de rezervă, întrucât nu prevăzuse în buget această plată. Alocarea acestor bani va fi supusă mâine, 26 martie, aprobării consilierilor locali, întrucât conform unei somaţii trasmise de avocatul firmei, plata trebuie făcută până marţi, 27 martie.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite