Numele "Seniorului" Coposu, invocat de liderii PDL mai des decât pe cel al lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflaţi în judeţul care l-a dat istoriei pe marele om politic Corneliu Coposu, liderii Partidului Democrat Liberal, prezenţi ieri la lansarea candidaţilor PDL din Sălaj la alegerile din 10 iunie, l-au invocat pe "Senior" chiar mai mult decât pe cel care i-a adus la putere în ultimii opt ani: Traian Băsescu.

Prima care l-a... adus la evenimentul PDL pe Corneliu Coposu a fost sălăjeanca Andreea Paul, care a ţinut să le reaminteasc participanţilor că "sălăjenii au dat naţiunii un model, Corneliu Coposu". Scurta incursiune în istorie a Andreei Paul a fost făcută în contextul sublinierii importanţei educaţiei în viaţa unei comunităţi - cu trimitere la candidatura pentru Primăria Zalău a inspectorului şcolar general Ioan Abrudan. "Sincer, m-am săturat de politicieni neşcoliţi sau de politicieni care au făcut şcoala la "Ştefan Burghiu"", a spus ea.

Numele lui Coposu a fost reluat şi de Gabriel Berca, liderul PDL Bacău şi fost ministru al Administraţiei şi Internelor în cabinetul Ungureanu. "S-a făcut aici o referire la Coneliu Coposu. Câţi ne mai amintim, oare, de el şi de valorile promovate de el? Cred că este momentul să ne întoarcem la aceste valori, cred că este momentul să promovăm o politică de centru dreapta în România", a afirmat Berca.

Cel mai plastic în referirile sale la personalitatea lui Corneliu Coposu a fost, însă, chiar fostul premier al României Mihai Răzvan Ungureanu. Istoric de formaţie, fostul prim-ministru a declarat, ironic, făcând o paralelă între politica de pe vremea lui Coposu şi Maniu şi cea de acum, cu referire în special la uniunea dintre PNL şi PSD: "Nu-mi amintesc ca vreunul dintre ei (Corneliu Coposu şi Iuliu Maniu - n.a.) să fi dat mâna vreodată cu Ana Pauker".

Rămâi pe zalau.adevarul.ro pentru a afla cele mai interesante informaţii din Sălaj despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012. 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite