Numărul şomerilor sălăjeni creşte de la o lună la alta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul şomerilor sălăjeni  este de 6.510 persoane
Numărul şomerilor sălăjeni este de 6.510 persoane

Numărul şomerilor sălăjeni creşte de la o lună la alta. Potrivit buletinului statistic lunar emis de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj, privind piaţa muncii, la finalul lunii octombrie numărul şomerilor sălăjeni  a ajuns la 6.510 persoane, mai mult cu 223 de persoane faţă de finalul lunii anterioare.

Potrivit AJOFM Sălaj, în luna octombrie, creşterea numărului de şomeri a fost cauzată de disponibilizările colective ale agenţilor economici.  Astfel, din totalul menţionat 2.672 sunt şomeri indemnizaţi  iar 3.838 sunt  neindemnizaţi. Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, cea mai mare pondere  a persoanelor care se adresează instituţiei în vederea găsirii şi ocupării unui loc de muncă sunt  persoanele cu un nivel de instruire primar, care au absolvit  fie o şcoală gimnazială fie una de arte şi meserii - 70,4 la sută, urmată de categoria persoanelor cu un nivel de pregătire mediu, liceal şi post liceal – 21, 9 la sută şi cei cu studii superioare 7,7 la sută.

Din punct de vedere al structurii şomerilor pe grupe de vârstă, cea mai reprezentativă este grupa şomerilor cu vârsta cuprinsă între 40 şi 50 de ani – 26,9 la sută, urmată de categoria  persoanelor cu vârsta cuprinsă între 30-40 de ani – 23,9 la sută. Cei mai mulţi şomeri provin din mediul rural - 4.662 de persoane. În profil teritorial situaţia şomerilor  se prezintă astfel : ALOFM Zalău- 2.881de persoane, ALOFM  Jibou – 1.941 de persoane şi ALOFM Şimleu – 1.688 de persoane.
 În cursul lunii octombrie la AJOFM Sălaj au fost depuse notificări privind intenţia de concediere  colectivă pentru un număr de 217 persoane din domeniul confecţiilor, construcţiilor şi al serviciilor.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite